Σε νόμισμα ο Φέντερερ

Μία διαφορετική τιμή από εκείνες που έχει συνηθίσει θα λάβει το προσεχές διάστημα ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο θρυλικός Ελβετός τενίστας, έπειτα από απόφαση της Κυβέρνησης της πατρίδας του, θα κοσμεί πλέον δύο νομίσματα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις 23 Ιανουρίου 2020 θα κυκλοφορήσει το νέο ασημένιο νόμισμα των 20 ασημένιων φράνκων.

Τον Μάιο θα υπάρξει νέο νόμισμα των 50 χρυσών φράνκων με νέο σχέδιο πάνω του και πάλι αφιερωμένο στον σπουδαίο Ελβετό. Τα δύο νομίσματα του Φέντερερ θα κυκλοφορήσουν σε περιοσμένο αριθμό κομματιών και το προσεχές διάστημα θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για όσους θέλουν να τα αποκτήσουν σε ειδική συσκευασία. Συνολικά θα κυκλοφορήσουν 95.000 νομίσματα με τον Ρότζερ Φέντερερ πάνω τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Φέντερερ είναι ο πρώτος αθλητής που θα γίνει νόμισμα, αλλά και ο πρώτος εν ζωή άνθρωπος που θα κοσμίσει κάποιο νόμισμα στην Ελβετία. Όλα τα έσοδα από την συγκεκριμένη ενέργεια θα πάνω στο ίδρυμα του “μαέστρου”.

“Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι πιθανότατα ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών στην Ελβετία και σίγουρα ο ιδανικός πρεσβευτής της χώρας σε όλο τον κόσμο” ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

To Top