Τσιτσιπάς για Φέντερερ: «Χάρη σε σένα άρχισα να παίζω τένις…»

Ο σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα κορτ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέλεξε τα Social Media για να «αποχαιρετήσει» τον Ελβετό τενίστα.

Ο Φέντερερ ανακοίνωσε κι επίσημα το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας σήμερα και όπως ήταν φυσικό ακολούθησαν αμέτρητες δημοσιεύσεις από ανθρώπους που τον γνώρισαν προσωπικά, ή απλά τον αγάπησαν μέσα από τις εμφανίσεις του.

Ένας από εκείνους που τον γνωρίζουν προσωπικά είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει προπονηθεί αρκετές φορές με τον Φέντερερ και 4 φορές τον έχει αντιμετωπίσει και στο tour, έχοντας κερδίσει τις δυο από αυτές (2-2).

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποχαιρέτησε εις… διπλούν τον Βασιλιά, αρχικά γράφοντας «Αγαπάμε τον Ρότζερ» στο twitter κι εν συνεχεία με ένα μακροσκελές μήνυμα θαυμασμού στο instagram:

«Ήρθε. Είδαμε. Κατέκτησε. Θαυμάσαμε.

Σε ευχαριστούμε Roger Federer που ανέβασες το άθλημά μας σε έναν απίστευτο βαθμό. Κάνοντας αυτό το άθλημα να φαίνεται τόσο εύκολο, αλλά και πολύπλοκο για να σε μιμηθούμε την ίδια στιγμή. Το στυλ σου, η προσωπικότητά σου, το ταλέντο σου, η φινέτσα σου και το πάθος σου, θα μείνουν για πάντα στο παιχνίδι.

Δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω αρκετά, γιατί είσαι ο λόγος που άρχισα να ασχολούμε με το τένις. Ο λόγος που κάνω backhand με το ένα χέρι. Ο λόγος που ονειρεύτηκα για πρώτη φορά, όταν σε έβλεπα να σηκώνεις το τρόπαιο στο Wimbledon το 2004.

Για να ‘ομοσπονδιοποιήσεις’ πραγματικά κάποιον, δεν αρκεί να τον εξουσιάζεις, αλλά πρέπει να το κάνεις με στυλ και με ποιότητα. Και αυτό μπορεί να βρεθεί στο λεξικό της υπαίθρου, χάρη σε εσένα.

Είμαι περήφανος και θα είναι τιμή μου που θα είμαι μέρος του “τελευταίου χορού” σου.»

To Top