Σουνάς: «Η ιταλική αστυνομία σταματά όσους κυκλοφορούν στον δρόμο»

Ο Δημήτρης Σουνάς της Ρετζίνα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Καλαβρίας, αλλά και τον πανικό που έχει κυριεύσει τους Ιταλούς λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Οι περισσότερες ιταλικές πόλεις μοιάζουν ερειπωμένες. Η επέλαση του κορονοϊού έχει πανικοβάλει τους πολίτες με την βόρεια Ιταλία να μοιάζει με περιοχή-φάντασμα.

Ο αριθμός των νεκρών στη γειτονική χώρα έχει ξεπεράσει τους 827, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 12.462!

Η Ιταλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με τον Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε με τηλεοπτικό διάγγελμα του να ανακοινώνει ακραία μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο καλπασμός του κορονοϊού.

Το ποδόσφαιρο πλέον περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού μέχρι τις 3 Απριλίου έχει μπει λουκέτο σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Ο πρώην παίκτης του Άρη και του Απόλλωνα Σμύρνης, Δημήτρης Σουνάς από το καλοκαίρι του 2019 αγωνίζεται στην Ρετζίνα. Μπορεί ο κορονοϊός να μην έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή της Καλαβρίας, ωστόσο η ανησυχία στα πρόσωπα όλων είναι έκδηλη.

Ο 25χρονος κεντρικός μέσος περιέγραψε στο gazzetta.gr την κατάσταση που βιώνει στην περιοχή της νοτίου Ιταλίας.

«Είμαστε αναγκασμένοι και πρέπει να παραμείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι όλη μέρα. Μόνο αν έχεις κάποιο λόγο μπορείς να βγεις, δηλάδη να πας στο φαρμακείο ή για ψώνια. Τα πράγματα δεν είναι καλά.

Επίσης μέχρι την επόμενη εβδομάδα δεν κάνουμε προπονήσεις, έχουν ακυρωθεί όλες. Συγκεκριμένα μέχρι την Κυριακή. Μετά θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσουμε ξανά».

Όπως σημειώνει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής οι κάτοικοι της Καλαβρίας ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Στην Καλαβρία, όπου βρισκόμαστε υπάρχουν ελάχιστα κρούσματα, παρόλα αυτά ακολουθούμε κατά γράμμα τα μέτρα που εξήγγειλε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Για παράδειγμα να παραμείνουμε στα σπίτια μας και μόνο εάν έχουμε κάποιους σοβαρούς λόγους να βγούμε εκτός, όπως για να πάμε στο super market για ψώνια ή στο φαρμακείο εάν χρειαζόμαστε κάτι.

Κατά τα άλλα πρέπει να μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι και θεωρώ πως αυτό είναι το σωστό γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό το πρόβλημα. Είναι κάτι πολύ επικίνδυνο».

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλη την χώρα.

«Ανησυχία υπάρχει από όλους. Είναι ένα σοβαρό θέμα. Μέσα σε λίγες μέρες ο κορονοϊός εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλη την Ιταλία, οπότε οι πάντες έχουν φόβο. Λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα για το καλύτερο όλων. Εδώ στην Καλαβρία δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα, οπότε είναι λίγο πιο ήρεμα σε σχέση με την βόρεια Ιταλία, όπου επικρατεί πανικός».

Η έξαρση του κορονοϊού όπως τονίζει ο Δημήτρης Σουνάς έχει επηρεάσει τις πτήσεις με συνέπεια να παραμένει μακριά από την Ελλάδα.

«Εδώ μένω γιατί στην παρούσα φάση δεν έχω άλλη επιλογή. Άλλωστε είναι επικίνδυνο να ταξιδέψω σε αυτή την φάση με προορισμό την Ελλάδα. Επίσης στην Κατάνια που είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο, έχουν ακυρωθεί πολλές πτήσεις. Περιμένω να ηρεμήσει κάπως το κλίμα για να ταξιδέψω».

Οι «καραμπινιέρι» βρίσκονται σε επιφυλακή και μάλιστα σύμφωνα με τον μέσο της Ρετζίνα ελέγχουν ακόμα και τους πεζούς!

«Αν και τα πράγματα είναι κάπως ελεγχόμενα εδώ όλοι προσπαθούν να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο, είτε μένοντας στο σπίτι προκειμένου να μην επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση, είτε κυκολοφορώντας στους δρόμους μόνο για τα απαραίτητα. Μάλιστα η αστυνομία βρίσκεται στους δρόμους και ρωτάει τους πολίτες για ποιο λόγο είναι έξω από τα σπίτια τους».

Η αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στην Ιταλία μέχρι τις 3 Απριλίου, όπως είναι λογικό έχει προβληματίσει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ιταλία.

«Δεν περίμενα να φτάσει η χώρα σε αυτό το σημείο, όμως όσο περνούσε ο καιρός παρατηρούσαμε πως τα κρούσματα πολλαπλασιάζονταν με συνέπεια να επηρεαστούν τα πάντα στην Ιταλία.Οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν διακοπεί μέχρι τις 3 Απριλίου και περιμένουμε εξελίξεις στις 23 Μαρτίου, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Λίγκας για αυτό το θέμα.

Δεν θεωρώ πως όλη αυτή η ιστορία θα επηρεάσει την καριέρα μου, αφού είναι κάτι που πλέον έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να ακολουθούμε με υπευθυνότητα τις οδηγίες που μας δίνουν οι ειδικοί».

To Top