ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Στόχος της οικογένειας Λάσκαρη να ξεχρεώσει πλήρως η ΚΑΕ στον επόμενο χρόνο – Ποιο είναι το υπόλοιπο του χρέους, ποιο το μπάτζετ του αγωνιστικού

Το μπάτζετ του Άρη που αφορά όλο το αγωνιστικό τμήμα, όχι μόνο τους παίκτες, θα είναι περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη χρονιά. Περισσότερα από αυτό το ποσό θα δοθεί για να αποπληρωθούν τα παλιότερα χρέη και να εξυγιανθεί η ΚΑΕ στο τέλος της δεύτερης χρονιάς επί ιδιοκτησίας Λάσκαρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS και βάσει των όσων είχε δηλώσει πρόσφατα – μέσα στα πλέι οφ – ο Νίκος Λάσκαρης σε συνέντευξή του στο συνδρομητικό τα χρέη είχαν μειωθεί κατά 50% την πρώτη χρονιά. Στόχος είναι να εξαλειφθούν μέσα στον επόμενο χρόνο, κάτι που απαιτεί την καταβολή περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.

Η εξυγίανση της ΚΑΕ είναι και φέτος η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της οικογένειας Λάσκαρη και αυτός είναι ο βασικός λόγος που το μπάτζετ δεν πρόκειται να ξεπεράσει για 1,5 εκατ. ευρώ την προσεχή χρονιά.

Το συγκεκριμένο ποσό αναλύεται σε 1,2-1,3 εκατ. ευρώ για παίκτες, το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση 60-70% σε σχέση με το φετινό και σαφώς δίνει την δυνατότητα στον Δημήτρη Πρίφτη να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια για τις επιλογές του στο ρόστερ.

Στο 1,5 εκατ. ευρώ για το αγωνιστικό τμήμα, αν προσθέσει κανείς και την υψηλή φορολογία, τότε αυτό το ποσό σχεδόν διπλασιάζεται και σε συνδυασμό με το ότι πρέπει να εξαλειφθούν τα χρέη του παρελθόντος, κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει αυτή η αύξηση του προϋπολογισμού.

Είναι απόφαση που στηρίζεται στην λογική και όχι στον αυθορμητισμό και είναι ευχής έργον να γίνει πραγματικότητα και τον Ιούνιο του 2017 η ΚΑΕ να έχει ξεχρεώσει πλήρως, για να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα με μεγαλύτερη σταθερότητα.

To Top