ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκινεί ο Μάκης Τζάτζος, πρώην παίκτης του Αρη, σχεδόν δυο δεκαετίες μετά την απώλεια του γιου του

Ο πρόσφατος θάνατος της 22χρονης φοιτήτριας στην Κομοτηνή είναι από μόνο του μια τραγωδία, ειδικά για την χαροκαμένη μάνα και τον χαροκαμένο και όπως λένε συγγενείς, καρκινοπαθή πατέρα που δίνει και ο ίδιος μεγάλη μάχη.

Λίγες μέρες πριν ένας άλλος χαροκαμένος πατέρας έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη και μίλησε συγκινημένος, ανάμεσα σε πολλά, και για τον χαμό του γιου του Αναστάση σχεδόν δύο δεκαετίες πριν. Ο λόγος για τον Μάκη Τζάτζο, σημαία για πολλά χρόνια του ΑΟΞ, που υπηρέτησε μέχρι πέρυσι και από διοικητικό πόστο την ομάδα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της και πρώην παίκτη του Αρη.

Στην ολοσέλιδη συνέντευξη που παραχώρησε στο “Φως” ο Μάκης Τζάτζος την περασμέν εβδομάδα, σε μεγάλο μέρος της αναφέρθηκε στην περιπέτεια του γιου του τα δυο δύσκολα χρόνια που έζησε στο πλευρό του στην Αμερική δίνοντας αγώνα, μέχρι να τον χάσει, αλλά και την αγάπη και την στήριξη του κόσμου τότε. Συγκεκριμένα, είχε τον εξής διάλογο με το Θέμη Σινάνογλου:

Μάκης Τζάτζος: Στην Καρδίτσα αγαπάνε πολύ το ποδόσφαιρο, η Αναγέννηση Καρδίτσας έχει πολύ κόσμο στο γήπεδο. Πήγα να μείνω στην Καρδίτσα. Όμως 2,5 χρόνων αρρώστησε βαριά το παιδί…

Φως: Τι έπαθε;
Μάκης Τζάτζος: Έβγαλε όγκο στον εγκέφαλο. Όταν φύγαμε από την Καρδίτσα για να πάμε στο Παίδων στην Αθήνα, και κάναμε εξετάσεις, μας έφυγε η γη κάτω από τα πόδια… Κάναμε μεγάλο αγώνα, πήγαμε στις ΗΠΑ 2 χρόνια, στο Μεμόριαλ νοσοκομείο και σε άλλα νοσοκομεία, χρειάστηκαν πάρα πολλά λεφτά – και σου τα λέω αυτά πρώτη φορά δημόσια. Το ποδόσφαιρο μου στάθηκε αρωγός. Πήρα μεγάλο βοήθεια από το ποδόσφαιρο. Από όλη την Ελλάδα. Με πρωτεργάτη τον Πανόπουλο της Ξάνθης και όλη την Εθνική ομάδα. Έγινε φιλικό ματς στην Ξάνθη με την Εθνική ομάδα που πήρε 1-2 χρόνια έπειτα το Ευρωπαϊκό. Ήρθαν όλα τα παιδιά να αγωνιστούν Δεκέμβρη μήνα. Τη μεγάλη βοήθεια μου την έδωσε και ο Πανόπουλος σε όλα τα επίπεδα. Και ο Ολυμπιακός τ΄τοε με τον Κόκκαλη βοήθησε και ο Παναθηναϊκός με τον Τζίγκερ και άλλες ομάδες, και ο ελληνισμός της Νέας Υόρκης, όπου δώσαμε μάχη εκεί πέρα 2 χρόνια. Χειρουργία, μεταμοσχέυσεις, με συγκινεί που σου το λέω, με βοήθησε ο ελληνισμός της Νέας Υόρκης.

Φως: Ποιοι;
Μάκης Τζάτζος: Ο πρόεδρος του συνδέσμου του Ολυμπιακού, ο Θόδωρος Μενής, ο πρόεδρος του συνδέσμου του Παναθηναϊκού, ο Βλάσης, η Ορίτζιναλ Νέας Υόρκης – δεν θυμάμαι το όνομα του προέδρου -, ο Αλκέτας Παναγούλιας που έλυνε και έδενε εκεί, ο Γενικός Αρχηγός του Γκρικ Αμέρικαν Άτλας που είναι η πιο ιστορική ελληνική ομάδα στις ΗΠΑ, ο Γιώργος Μελής, ένας Πειριαώτης φανατικός Ολυμπιακός, καταπληκτικός άνθρωπος, με είχε σαν αδερφό του. Στον σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη γνώρισα τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος μου είπε μια κουβέντα: «Να κάνεις ότι μπορείς για να σώσεις το παιδί». Και τον θυμήθηκα χρόνια μετά όταν πέθανε το δικό του παιδί… Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα…

Φως: Τελικά τι έγινε με το παιδί σου;
Μάκης Τζάτζος: Δεν τα κατάφερε. Πέθανε. Μετά από 2 χρόνια αγώνα στην Αμερική.

Φως: Είχες άλλο παιδί τότε;
Μάκης Τζάτζος: Όχι. Αργότερα έκανα άλλα 2 παιδιά, έχω 2 παλικαράκια.

Φως: Αγόρι ήταν και το παιδί που χάθηκε;
Μάκης Τζάτζος: Ναι, αγόρι (σ.σ. Συγκινημένος είναι)

Φως: Πόσα λεφτά είχαν χρειαστεί για όλον τον αγώνα με το παιδί;
Μάκης Τζάτζος: Μόνο τα νοσοκομεία πήραν 1,6 εκατ. δολάρια! Συνολικά κόστισε 2 εκατομμύρια δολάρια τότε.

Πηγή: thrakisports.gr

To Top