Συγκλονίζει ο πρόεδρος της Αταλάντα: «Δεν θα ξεχάσω τα φορτηγά του στρατού μπροστά στο νεκροταφείο»

Ένας από τους ανθρώπους που βιώνει με τον σκληρότερο τρόπο τα τραγικά αποτελέσματα του κορωνοϊού, ο πρόεδρος της Αταλάντα, Αντόνιο Περκάσι, περιέγραψε τα όσα βιώνει τις τελευταίες εβδομάδες.

Λέγεται όλο και πιο έντονα στην επιστημονική κοινότητα ότι η αναμέτρηση της Αταλάντα κόντρα στη Βαλένθια και η μετακίνηση των οπαδών του ιταλικού συλλόγου από το Μπέργκαμο στο Μιλάνο ήταν η κινούμενη υγειονομική «βόμβα» που έχει προκαλέσει την εθνική τραγωδία του σήμερα στην Ιταλία.

Το Μπέργκαμο φαντάζει πλέον μια πόλη-φάντασμα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία και ο πρόεδρος της Αταλάντα, Αντόνιο Περκάσι, κλήθηκε να μιλήσει για τον εφιάλτη που υφίσταται στη χώρα και πώς τον βιώνει ο ίδιος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «RTL 102,5» περιέγραψε με ανατριχιαστικό σχεδόν τρόπο τα όσα έχει δει ο ίδιος με τα μάτια του, για την εικόνα μέσα στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για τα «θαύματα» τα οποία δουλεύουν οι γιατροί και οι νοσοκόμοι, ενώ μίλησε και για το ιδιαίτερο δέσιμο που υπάρχει πλέον ανάμεσα στην ομάδα και την πόλη του Μπέργκαμο.

«Βιώνω αυτή την εμπειρία πολύ άσχημα. Είναι μια ανυπολόγιστη τραγωδία. Είχαμε οχτώ περιπτώσεις ανθρώπων που δουλεύουν στην Αταλάντα και ήταν ένα πολύ λυπηρό και σκληρό πράγμα, που όμως επηρεάζει και τους νεαρούς. Αντιμετωπίζουμε μια πραγματική βόμβα για την υγεία, έναν διαφανή εχθρό, γίνεται παγκόσμιος πόλεμος. Οι εικόνες στρατιωτικών φορτηγών που παρατάσσονται μπροστά στο νεκροταφείο του Μπέργκαμο θα παραμείνουν για πάντα στην καρδιά μας.

Εμείς, ως άνθρωποι, συνηθίζουμε να αγωνιζόμαστε και να μην εγκαταλείπουμε ποτέ. Το Μπέργκαμο δεν πρέπει να παραδοθεί. Οι άνθρωποι του Μπέργκαμο είναι λίγο κλειστοί αλλά πολύ γενναιόδωροι και συνηθίζουν να πολεμούν χωρίς ποτέ να εγκαταλείπουν, ακόμα κι αν είναι κάτι που δεν έχει δει ποτέ ή δεν συνέβη ποτέ πριν», είπε αρχικά ο Αντόνιο Περκάσι και αναφέρθηκε για τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της υγείας.

«Θέλω, ακόμη και για λογαριασμό της ομάδας, να αγκαλιάσω όλους εκείνους που υποφέρουν και να σας δώσω μια μεγάλη ευχαριστία σε όλους τους γιατρούς και τους φορείς του κλάδου που κάνουν μια απίστευτη δουλειά. Ήμουν σε ένα νοσοκομείο και όταν είσαι εκεί, φαίνεται σαν ένα κακό όνειρο, απλά θέλεις να κλάψεις. Ευτυχώς, αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν, αυτοί που δουλεύουν για να κάνουν θαύματα».

Παράλληλα, δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στην Αταλάντα και τον αντίκτυπο που έχουν τα κατορθώματά της τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

«Ο δεσμός μας με την πόλη και με τους οπαδούς μας είναι ξεχωριστός. Είναι απίστευτο, ειδικά σε περιόδους εξαιρετικής δυσκολίας, υπάρχει μια ιδιαίτερη συνέργεια. Ελπίζω ότι όσα έχει κατακτήσει η Αταλάντα τα χρόνια αυτά, θα φέρουν ένα χαμόγελο στους ανθρώπους που μας ακολουθούν σε αυτές τις δυσκολίες.

Τα τελευταία χρόνια είχαμε μια συναισθηματική ανάπτυξη. Τον Ιούνιο θα συμπληρώσουμε 10 χρόνια από τότε που η οικογένειά μου επέστρεψε στην Αταλάντα. Έχουν περάσει 10 χρόνια ανάπτυξης, από την άνοδο στη Serie A, στις εννέα διαδοχικές σεζόν στην κορυφαία κατηγορία, από το Europa League, μέχρι τώρα ανάμεσα στις οχτώ καλύτερες ομάδες στο Champions League.

Το πιο συναισθηματικό ήταν η πρόκριση για τους προημιτελικούς του Champions League και η εικόνα της ομάδας στο τέλος του αγώνα στη Βαλένθια, αφιερώνοντας μια ιστορική νίκη στο Μπέργκαμο και στους “μπεργκαμάσκι”».

To Top