Το Canal + αρνείται να δώσει στις ομάδες δόση 110 εκατ. ευρώ

Το Canal + που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ligue 1 και Ligue 2 αρνείται να δώσει τη δόση της 5ης Απριλίου στις γαλλικές ομάδες, ύψους 110 εκατ. ευρώ, λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του κορονοϊού έχει προκαλέσει μεγάλες και σοβαρές παρενέργειες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στη Γαλλία το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τη μετάδοση των αγώνων της Ligue 1 και της Ligue 2 κατέστησε σαφές πως δεν θα δώσει στις ομάδες τη δόση της 5ης Απριλίου ύψους 110 εκατ. ευρώ.

Στις 5 Απριλίου, η Canal + δεν επιθυμεί να καταβάλει τα 110 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπει η σύμβαση, η οποία συνδέει τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα με το LFP. Σε μια

Με επιστολή του ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου, Μαξίμ Σααντά, δικαιολόγησε αυτή την απόφαση. “Αυτή η αναστολή πληρωμής αποτελεί μέρος ενός πλαισίου όπου η κρίση στην υγεία έχει επηρεάσει σχεδόν όλες τις δραστηριότητες του γκρουπ μας. Τα διαφημιστικά μας έσοδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Οι δραστηριότητές μας επηρεάζονται επίσης σοβαρά. Επομένως, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μετριάσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την Equipe, ακόμη και αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, είναι αβέβαιο πως αυτά τα χρήματα θα δοθούν στη συνέχεια.

To Top