Συνάδελφος Δ. Ασημάκη: “Ο Δημήτρης έφυγε άδικα, δεν γίνεται να αφήνεται ελεύθερος ο δράστης”

Ο φίλος και συνάδελφος του αδικοχαμένου Δημήτρη Ασημάκη, Παναγιώτης Τσολακούδης μίλησε στο “Yellow Radio 101.7”.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τραγικό συμβάν: “Ήταν πολύ άδικο. Αυτή είναι η δουλειά που κάνουμε. Πολύ δύσκολη. Από προχθές που έγινε το συμβάν, όλοι μου λένε να προσέχεις, αλλά με τον τρόπο που έγινε το συμβάν με τον Δημήτρη, όσο και να προσέχεις, οι συνθήκες ήταν τραγικές. Ο Δημήτρης ήταν πολύ τυπικός σε όλα. Με τα φανάρια, το κράνος και γενικά με τον εξοπλισμό του. Έτσι όπως έγινε όμως, δεν θα μπορούσε να έχει καμία απολύτως τύχη.

Σχεδόν κάθε μέρα συναντιόμασταν απέναντι από το γήπεδο, καθώς ήταν Αρειανός, όπως και εγώ. Μιλούσαμε για τη δουλειά, για τον εξοπλισμό που θα έπρεπε να φέρουμε, αφού ο Δημήτρης ήταν πολύ πιο τυπικός απ’ όλους μας. Είχε ακριβό εξοπλισμό στο μηχανάκι του, για προστασία από τη βροχή, το κρύο, είτε από κάποιο ατύχημα. Έτσι όπως έγινε βέβαια το συγκεκριμένο ατύχημα, κανείς μας δεν θα είχε τύχη”.

Για τον χαρακτήρα του εκλιπόντος: “Ένα πολύ καλό και ευγενικό παιδί. Οικογενειάρχης, που το μόνο του μέλημα ήταν τα παιδιά του και τα χρήματα που έπρεπε να μαζέψει, για να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένειά του. Οι κουβέντες μας ήταν για τη δουλειά, αλλά και για τον Άρη, που τον αγαπούσε”.

Για την κηδεία και τις κινήσεις που προτίθενται να κάνουν ως σωματείο διανομέων: “Kαι στην κηδεία ήταν πολύ βαριά η ατμόσφαιρα και στα δικαστήρια που πήγαμε χθες (01/11), καθώς υπάρχει ένα αίσθημα αδικίας, για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο δράστης του δυστυχήματος. Ως σωματείο διανομέων θα το κυνηγήσουμε όσο πάει, καθώς δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο αυτό το τραγικό συμβάν. Δεν μπορεί να θεωρείται πλημμέλημα και να αφήνεται ελεύθερος ένας άνθρωπος που έφερε τέτοια καταστροφή σε μία ολόκληρη οικογένεια. Πρέπει να θεσπιστεί ένα διαφορετικό νομικό πλαίσιο”.

To Top