Συννεφιασμένη Κυριακή…

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011… Όχι μια απλή Κυριακή, αλλά μια πραγματικά… συννεφιασμένη Κυριακή για τη Θεσσαλονίκη, τον Τύπο, τις εφημερίδες, την ενημέρωση του ίδιου του πολίτη.

Η καταγραφή θυμίζει… κρανίου τόπο:

1. Η μεγαλύτερη και πιο ιστορική εφημερίδα της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας, η «Μακεδονία» δεν κυκλοφόρησε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει με αποτέλεσμα την απεργία των εργαζομένων.

2. Η δεύτερη σε… ηλικία και με σημαντική δυναμική, πολιτική εφημερίδα, ο «Αγγελιοφόρος» δεν κυκλοφόρησε επίσης εδώ και μέρες. Ο λόγος; Βλέπε πιο… πάνω.

3. Η επίσης ιστορική αθλητική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας τα «Σπορ του Βορρά» δεν βρέθηκε στα περίπτερα, για τους παραπάνω λόγους. Αδυναμία πληρωμών, μεγάλα προβλήματα για στοιχειώδη δημοσιογραφική εργασία.

4. Τα «Αθλητικά Νέα», μια αθλητική εφημερίδα που κουβαλάει το πλέον ιστορικό τίτλο στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, δεν έφτασε στα χέρια των αναγνωστών, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι και αυτοί – όπως όλοι οι παραπάνω- για αρκετούς μήνες.

Την ίδια ώρα, και ο ιστορικός «Φίλαθλος» δεν βγαίνει εδώ και μέρες στα περίπτερα. Ο εκδότης του αποφάσισε να μην πληρώσει, αγνοώντας στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης των εργαζομένων.

Η εικόνα της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας, γεμάτη από πληγές. Μοιραία ο κόσμος, οι αναγνώστες έψαχναν στα περίπτερα να βρουν διέξοδο στην ενημέρωσή τους, μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ήταν η χειρότερη Κυριακή των τελευταίων 30 χρόνων, η οποία γεμίζει με προβληματισμό και ανησυχία.

Ας ελπίσουμε ότι όσοι ευθύνονται για την εικόνα αυτή και την άσχημη κατάσταση που αποτελεί (δυστυχώς) καθρέπτη όλης της πόλης, της κοινωνίας μας, να προβληματιστούν.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ και αυτήν την δύναμη δεν μπορεί κανείς να την στερήσει από όλους εμάς…
 

To Top