ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχέδιο για επιστροφή στα γήπεδα με… διαβατήριο το εμβόλιο!

Η κυβέρνηση ετοιμάζει πλάνο για την επιστροφή του κοινού στα γήπεδα με αρκετά βέβαια ερωτήματα.

Πηγές από τους αρμόδιους φορείς τονίζουν πως δεν προβλέπεται νέο Lockdown τους επόμενους μήνες και η Πολιτεία θα κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει αυτό το ενδεχόμενο. Επιπρόσθετα, πάνω σε αυτό, η Κυβέρνηση σχεδιάζει τους άξονες, πάνω στους οποίους θα επιστρέψει το κοινό σε δραστηριότητες που είχαν… σβήσει μέσα στην καραντίνα ή που απλά λειτούργησαν χωρίς θεατές ή φιλάθλους.

Όπως αναφέρουν μέσα από την Αθήνα παράδειγμα αποτελούν τα θέατρα και τα σινεμά, που έμειναν κλειστά, αλλά και τα γήπεδα, που ήταν άδεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι Αρχές σκέφτονται να υιοθετήσουν το γαλλικό μοντέλο και πάνω σε αυτό θα οριστεί το εμβόλιο ως «διαβατήριο» εισόδου. Ουσιαστικά δηλαδή, το πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό θα είναι υποχρεωτικό για όποιον θέλει να παρακολουθήσει από κοντά έναν αγώνα, ενώ στο πλάνο υπάρχει πρόβλεψη και για φιλάθλους που θα έχουν αρνητικό τέστ PCR μέχρι το πολύ 72 ώρες πριν.

Αυτές οι «ομάδες» θα μπορούν να μπουν στα γήπεδα, μαζί φυσικά με όσα μέτρα προστασίας χρειάζονται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο ως προς αυτή την κατεύθυνση, όμως το βασικό ερώτημα αφορά το πότε θα εφαρμοστεί το παραπάνω πλάνο. Αυτή την στιγμή, στόχος είναι να υπάρξει έστω και ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στις 22 Ιουλίου.

Μέχρι τότε, η διαδικασία του εμβολιασμού συνεχίζεται κανονικά στην Ελλάδα και προβλέπεται αύξηση σε αυτούς που θα έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις (ή την μονή, ανάλογα με το ποιο εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε).

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε στο -αρχικό- στάδιο της επιστροφής στην κανονικότητα και πως τα γήπεδα θα μπορούν να φιλοξενήσουν ξανά κόσμο.

To Top