Από το τσιμεντένιο σκέπαστρο του Καμπάνη στην Θύρα “Άλκης Καμπανός”! (photo)

Η Θύρα 7 του Κλεάνθης Βικελίδης πριν δυο χρόνια αποφασίστηκε να πάρει το όνομα “Άλκης Καμπανός”, προκειμένου να παραμείνει ζωντανή η μνήμη του 19χρονου αγοριού που δολοφονήθηκε την 1η του Φλεβάρη 2022. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία, η ανακοίνωση της οποίας προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλους.

Η Θύρα 7 άλλωστε είναι σε ένα καίριο σημείο του Κλεάνθης Βικελίδης. Εκεί όπου ήταν η πάλαι ποτέ Θύρα 5 του γηπέδου Χαριλάου, με το επιβλητικό τσιμεντένιο σκέπαστρο. Καλοκαίρι του 1972, με πρωτοβουλίες του Νίκου Καμπάνη το γήπεδο Χαριλάου αλλάζει όψη. Έγινε επέκταση των κερκίδων στη πλευρά της Αλκμήνης, αλλά και της Μάνθου Ματθαίου (σημερινή Θύρα 1) ενώ απέκτησε και το σκέπαστρο με τον γνωστό τσιμεντένιο σκελετό.

Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 όλη η κερκίδα άλλαξε μορφή, γκρεμίστηκε το σκέπαστρο και δημιουργήθηκε το σημερινό που υπάρχει.

H κεντρική θύρα 7, η λεγόμενη των “επισήμων” θα πάρει από τις 3 Απριλίου το όνομα “Άλκης Καμπανός” στο παιχνίδι Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ.

To Top