ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τεράστια τιμή! Ο… κιτρινόμαυρος Μαργαρίτης Σχοινάς νέος Έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν!

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι και επισήμως η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την θέση του νέου Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν! Μια τεράστια τιμή για έναν δηλωμένο φίλαθλο του Άρη, από τις εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής που δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τους κιτρινόμαυρους.

Για την απόφαση του αυτή ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Εκείνο που απομένει να φανεί είναι το χαρτοφυλάκιο που θα κληθεί να αναλάβει ο νέος Έλληνας Επίτροπος, θέση που κατείχε μέχρι τώρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι βούληση και επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι να αναλάβει η Ελλάδα ένα παραγωγικό χαρτοφυλάκιο.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ τι είχε δηλώσει με αφορμή τα φετινά γενέθλια του Άρη ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ποιος είναι ο νέος Έλληνας Επίτροπος

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς (28 Ιουλίου 1962 – Θεσσαλονίκη) είναι έλληνας πολιτικός και αξιωματούχος της ΕΕ. Υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία.

Το 2010, διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής από τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Κατάγεται από τη Φούρκα Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος δημόσιας διοίκησης της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και του Κολλεγίου της Ευρώπης 1985-1986. Δουλεύει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και ηγήθηκε σε μια σειρά από ανώτερες θέσεις, μεταξύ άλλων και ως προϊστάμενος του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου, Μάρκου Κυπριανού, από το 2004 έως το 2007. Τον Απρίλιο του 2013 διορίστηκε Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων. Υπήρξε εκπρόσωπος της Κομισιόν επί προεδρίας του Ζαν – Κλωντ Γιούνκερ.

To Top