Τζάτζος: “Ο Άρης βρίσκεται δίκαια στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας”

Την καλή πορεία του Άρη σχολίασε ο άλλοτε παίκτης των κιτρινόμαυρων, Μάκης Τζάτζος, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

«Ο Άρης δικαίως βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Παρουσιάζει ένα καλό σύνολο. Όσο για τον κόσμο, με χαροποιεί το γεγονός πως όχι μόνο οι φίλοι του Άρη, αλλά και άλλων ομάδων δείχνουν να μην ξεχνούν και να εκτιμούν την πορεία μου στο ποδόσφαιρο. Αυτό το αντιλαμβάνομαι από τις αντιδράσεις τους όταν με συναντούν στο δρόμο…», είπε αρχικά.

Για την ποδοσφαιρική παρουσία του στην Ξάνθη: «Είμαι χορτασμένος με το ποδόσφαιρο. Επαιξα και συνδέθηκα με μια ομάδα μικρότερη σε τίτλους, ιστορία, κόσμο, αλλά σπουδαία για την περιοχή μας, μια ακριτική περιοχή. Είμαι περήφανος που το όνομά μου έχει συνδεθει με την ομάδα της Ξάνθης».

Για την ιστορία της ομάδας: «Η Ξάνθη από την αρχή της πορείας της στην Α’ Εθνική ήταν σαν ένα εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών, που με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε, δημιουργόντας τις βάσεις για πολλούς προπονητές».

Για τη συμμετοχή του στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ: «Είμαι μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ στις 31 Οκτωβρίου και είχε στελεχωθεί τότε το αγωνιστικό κομμάτι. Είμαι πάνω από όλα φίλαθλος και ο ρόλος μου είναι ενωτικός. Πέρυσι η ομάδα υποβιβάστηκε με μη αγωνιστικά κριτήρια. Έφυγε ένας ιδιοκτήτης που είχε την ομάδα κόσμημα. Δεν θέλω να κάνω αγιογραφία στον κ. Πανόπουλο, αλλά πρόσφερε πολλά. Ίσως να έκανε λάθος με το CAS ή τα μπαράζ, αλλά ξέρω και κάποια πράγματα από μέσα και γνωρίζω ότι προσέφερε πολλά. Τώρα είχαμε την τύχη να πέσουμε σε έναν άνθρωπο που δεν έχει σχέση με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά θέλει να επενδύσει».

Για το στόχο της ανόδου: «Η Ξάνθη μπορεί να διαθέτει το ακριβότερο ρόστερ και με διαφορά, αλλά εκτός από το αγωνιστικό έχει επενδύσει και στο γήπεδο, τις ακαδημίες και τις εγκαταστάσεις. Είχαμε και το πρόβλημα με τον προπονητή, αλλάξαμε στη μέση της χρονιάς ενώ υπάρχουν 30 καινούριοι ποδοσφαιριστές. Το ακριβότερο ρόστερ δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο. Τα ρόστερ δεν παίζουν το κυρίαρχο ρόλο στο ποδόσφαιρο και ειδικά με τον τρόπο που διεξάγεται το εφετινό πρωτάθλημα, μέσα σε δυόμισι μήνες. Αυτό ήταν σοβαρό πρόβλημα για ομάδες σαν την Ξάνθη. Αν ξεκινούσαμε από την αρχή θα ήταν καλύτερη η εικόνα μας. Θα το πολεμήσουμε. Η ομάδα δεν παρουσιάζει σταθερότητα, όμως θα χτυπήσουμε τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και αν τα κερδίσουμε θα είμαστε στις δυο πρώτες θέσεις».

Για τον πιθανό αντίπαλο σε περίπτωση που η Ξάνθη παίξει μπαράζ ανόδου: «Δεν ασχολούμαι με το αγωνιστικό κομμάτι τόσο πολύ, παρακολουθώ την ομάδα, αλλά δεν έχω συμμετοχή στα αγωνιστικά θέματα. Στα μπαράζ ωστόσο εκτιμώ ότι η όποια ομάδα της SL1 θα αγωνιστεί θα έχει πλεονέκτημα με όποιο αντίπαλο κι αν παίξει από τη SL2. Αλλά θα είναι δυο παιχνίδια μπαράζ που συχνά κρύβουν εκπλήξεις. Θα τα παλέψουμε σε κάθε περίπτωση. Η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ ήταν καθοριστική, αν είχαμε κερδίσει τα Χανιά θα χτυπάγαμε πιο εύκολα την πρωτιά. Αν ομως κερδίσουμε τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, θα είμαστε δεδομένα στις δυο πρώτες θέσεις, στην χειρότερη δεύεροι και ίσως και πρώτοι».

To Top