ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το έγγραφο-χαστούκι της UEFA, ο δημόσιος αυτοεξευτελισμός της ΕΠΟ και η τεράστια νίκη του Άρη μετά το “πραξικόπημα”

Αυτό όντως δεν έχει ξαναγίνει! Ο δημόσιος αυτοεξευτελισμός της ΕΠΟ, με την ανακοίνωση αυτογκόλ, αποτελεί σίγουρα μια ακόμη τεράστια νίκη του Άρη μετά το “πραξικόπημα” σε βάρος του.

Όπως αναφέραμε σε άλλο ρεπορτάζ, η δημοσιοποίηση της γνωμοδότησης της UEFA προς την ΕΠΟ, αποτέλεσε το απόλυτο ξεγύμνωμα της εξυγίανσης.

Πρόκειται για την επιστολή της UEFA προς την ΕΠΟ στις 23 Μαΐου 2022, από την οποία όπως ερμηνεύουν καλά ενημερωμένοι νομικοί κύκλοι, αλλά και άνθρωποι του ποδοσφαίρου, προκύπτει ξεκάθαρα η μεγάλη ανησυχία που προκλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία από τον τρόπο που η Ελληνική Ομοσπονδία, αλλά και ο γνωστός και μη εξαιρετέος πια Βασίλης Σαράκης πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής χειρίσθηκαν την υπόθεση της αδειοδότησης. Με μια πιο προσεκτική ανάγνωση μάλιστα, η UEFA ανησυχεί έκδηλα και συνολικά για την πλήρη λειτουργία του τμήματος αδειοδότησης.

Είναι χαρακτηριστικά μερικά σημεία της επιστολής που τραβάει το αυτί στην ΕΠΟ, όπου παράλληλα εκφράζεται ο έντονος προβληματισμός και η ανησυχία…

Για όσους δεν το… πρόλαβαν ή ήταν αλλού στραμμένη η προσοχή τους, μπορούν να πατήσουν ΕΔΩ για να διαβάσουν ξανά όλο το σχετικό ρεπορτάζ.

Από κει και πέρα, το… σόου συνεχίστηκε! Όπως λέει ο σοφός λαός, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Κι όμως, το ζήσαμε κι αυτό. Υπήρξε η μνημειώδης ανακοίνωση-αυτογκόλ για το θέμα του Άρη που εξέδωσε η ΕΠΟ για να πει με στόμφο ότι έχασε με… ανατροπή το “παιχνίδι” από τον Άρη, μετά την παρέμβαση-άδειασμα της από την UEFA.

Με απλά λόγια; Η ΕΠΟ παραδέχθηκε ότι τους έπιασε στα… πράσα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και αντί να ζητήσει συγγνώμη προσπάθησε να διορθώσει και να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. .

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση… αυτογκόλ: “Το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. (Δ.Ο.Α.) συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα 27-5-2022, προσκληθέν από την Πρόεδρο αυτού για να αποφανθεί σχετικά με τον προσδιορισμό ή μη της έφεσης του Προϊσταμένου του Τμήματος Αδειοδοτήσεως κατά της υπ΄αριθμ. 13/16.5.2022 αποφάσεως του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης (αριθ. πρωτ. 13452/18.05.2022) και της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και εξετάζοντας τα νέα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του, έκρινε ομόφωνα, ότι δεν υπάρχει λόγος να προβεί στον προσδιορισμό της έφεσης, αφού το αμφισβητούμενο ζήτημα έχει λυθεί με την από 23-5-2022 ερμηνευτική επιστολή της UEFA, επιπλέον δε η οφειλή της ΠΑΕ για την μη εξόφληση της οποίας ασκήθηκε η έφεση έχει εξοφληθεί, όπως αποδεικνύεται από την από 24-5-2022 επιστολή της FIFA, συνεπώς δεν υπάρχει αντικείμενο δίκης, και έθεσε με διάταξή του την έφεση στο αρχείο”.

Με απλά λόγια καταγράφηκε μια τεράστια νίκη του Άρη κι ένα “πραξικόπημα” που έμεινε στο… αρχείο!

To Top