ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το προβάδισμα του Μάνου και η προσπάθεια του Λόπεθ…

Στο δίλλημα, Μάνος ή Λόπεθ, για την κορυφή της επίθεσης του Άρη το τελευταίο διάστημα, η επιλογή του Άκη Μάντζιου είναι ο Έλληνας επιθετικός…

Ο Δημήτρης Μάνος έπαιξε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει και απέναντι στον Παναιτωλικό την Κυριακή στο Αγρίνιο.

Κατά την διάρκεια της διακοπής, ο προπονητής του Άρη δούλεψε πολύ με τον Λόπεθ, προκειμένου να τον βελτιώσει στο τακτικό κομμάτι. Αυτό που προβληματίζει τον Μάντζιο, είναι η μόλις μία τελική προσπάθεια του Ισπανού στα έξι ματς πρωταθλήματος που αγωνίστηκε. Από την άλλη, ο Μάνος δείχνει να είναι πολύ περισσότερο μέσα στις φάσεις, παρότι δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κάποια από τις 8 τελικές που έκανε, εκ των οποίων οι περισσότερες στο ματς με τους Αρκάδες στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Λόπεθ, από την μεγάλη του επιθυμία να συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας του, αφήνει την θέση του, που πρέπει να είναι στο αντίπαλο κουτί και πηγαίνει προς τα άκρα για να φτάσει η μπάλα στα πόδια του. Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα να μένει κενή η αντίπαλη περιοχή, να μην μπορούν οι συμπαίκτες του να τον βρουν εύκολα, ώστε να ολοκληρώσει κάποια τελική προσπάθεια.

Την συνήθειά του αυτή προσπάθησε να αλλάξει ο Μάντζιος, που του ζήτησε να είναι απόλυτα προσηλωμένος στο τακτικό κομμάτι, να μην χάνει την θέση του, προκειμένου να μπορέσει να πλησιάσει στο γκολ. Ο Ισπανός προσπαθεί να αλλάξει πράγματα, προπονείται σκληρά και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να ικανοποιήσει απόλυτα τα αγωνιστικά “θέλω” του προπονητή του.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Μάνος, έδειξε πολύ πιο έτοιμος και το μόνο που του λείπει σύμφωνα με τον Άκη Μάντζιο, είναι το γκολ, για να πάρει ψυχολογία. Έχει σωστές τοποθετήσεις, παίρνει την μπάλα στα πόδια του, τακτικά είναι σωστός και φυσικά δεν διστάζει να ολοκληρώνει τις προσπάθειές του. Αν είχε περισσότερο καθαρό μυαλό, θα είχε ήδη σκοράρει, κάτι που άπαντες στην ομάδα θεωρούν απλά θέμα χρόνου…

 

To Top