ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χώρες από την… Ευρώπη στο Copa America από το 2019

Το 67ο κονγκρέσο της CONMEBOL αποφάσισε την αύξηση των ομάδων του Copa America από 12 σε 16 και στη διοργάνωση του 2019 θα προσκληθούν και ομάδες από την Ευρώπη και την Ασία.

Η διοργάνωση τον τελευταίο καιρό αποτελείται από τις 10 χώρες της Νότιας Αμερικής (Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή, Παραγουάη, Περού, Βολιβία, Κολομβία, Εκουαδόρ, Βενεζουέλα) συν δύο προσκεκλημένες, συνήθως από την CONCACAF (Κεντρική, Βόρεια Αμερική και Καραϊβική), ωστόσο η διοργάνωση του 2019 θα περιλαμβάνει 16 ομάδες.

Οι έξι προσκεκλημένες θα προέρχονται τόσο από την συνομοσπονδία της CONCACAF, όσο και από την Ευρώπη και την Ασία, με γνώμονα την αύξηση των εσόδων της διοργάνωσης. Οι σκέψεις για τις ευρωπαϊκές χώρες που θα προσκληθούν είναι να υπάρχουν σχέσεις με τη Λατινική Αμερική και ως εκ τούτου στο προσκήνιο είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γαλλία.

Στο ετήσιο κονγκρέσο της CONMEBOL που πραγματοποιήθηκε στο Σαντιάγο της Χιλής απορρίφθηκε η πρόταση για διεξαγωγή του τουρνουά με 10 ή 12 χώρες, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν αποκλειστικά σε στάδια που φιλοξένησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ώστε να μην επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο οικονομικά η Βραζιλία.

Η διοργάνωση του 2019 θα είναι η τελευταία που θα διεξαχθεί σε μονή χρονιά, αφού το 2020 θα πραγματοποιηθεί μία διοργάνωση στις ΗΠΑ στα πρότυπα του Copa Centenario του 2016 και θα ακολουθήσουν διοργανώσεις κάθε τέσσερα χρόνια, τα ίδια καλοκαίρια με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Πηγή: sport24.gr

To Top