Ύμνοι Washington Post για Τσιόδρα: «Ο αναπάντεχος στάρ της κρίσης του κορωνοϊού»

Στην επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αναφέρεται η Washington Post, τονίζοντας σε άρθρο ότι αυτό αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς.

Ο κόσμος θεωρούσε ότι το σύστημα υγείας της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει“, λέει ο καθηγητής πολιτικής οικονομίας και κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Bocconi στο Μιλάνο, Αλέξανδρος Κεντικελένης. “Γνωρίζοντας τα προβλήματα αυτά, η κυβέρνηση αντέδρασε γρήγορα και τα καλά αποτελέσματα έδωσαν ελπίδα στον κόσμο”, τονίζει, ενώ στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη μνεία στον πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων στην Ελλάδα, αναφορικά με τη γειτονική της Ιταλία, αλλά και την Ισπανία.

Αναφερόμενη στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην Ελλάδα, η δημοσιογράφος σχολιάζει, ότι ακόμα και η επιτυχημένη αντίδραση στην κρίση, δεν μπορεί αποτρέψει μια οικονομική ύφεση, και μάλιστα, σε μία περίοδο που η χώρα είχε εξέλθει από την οικονομική δυσπραγία της προηγούμενης δεκαετίας. “Η Ελλάδα αναμένεται να χτυπηθεί οικονομικά πιο σκληρά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω της εξάρτησης της οικονομίας της από τον τουρισμό”, σημειώνεται.

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρεται και στον Σωτήρη Τσιόδρα, αποκαλώντας τον ως “αναπάντεχο σταρ της κρίσης”, που παρακολουθούν κάθε απόγευμα τα 2/3 των Ελλήνων.

Πηγή: thetoc.gr

To Top