Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα – Το συγκινητικό «αντίο» του Σωτήρη Τσιόδρα

Στα 10 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. 

Την ίδια ώρα καταγράφηκαν 1νέος θάνατο; με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι 173.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2892.

Τέλος πλέον στην καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος live από το Υπουργείο Υγείας εξηγώντας ότι η εξέλιξη της πανδημίας δεν δικαιολογεί την καθημερινή ενημέρωση και παράλληλα ανακοίνωσε πως θέλει να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

«Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου θα παραμείνω ως επιστήμονας, θέλω να επιστρέψω κ εγώ σταδιακά στα υπόλοιπα καθήκοντα, δεν χρειάζεται αυτή η τακτική ενημέρωση, το πραγματικό R ήταν πολύ κάτω από το 1», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνοντας πως σταματάει η καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση.

Τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη για καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση και με πολύ συγκίνηση αναφέρθηκε στη δική του μάχη όλους αυτούς τους μήνες.

«Παρέμεινα μαθητής περισσότερο παρά καθηγητής, κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα. Ο σύγχρονος κόσμος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ιό, η επιστήμη παραμένει πιστή στους κανόνες και θα συνεχίσει να παραμένει κοντά στους πολίτες. Επανέλαβα πολλές φορές αυτό που είναι το μοναδικό δεδομένο στην επιστήμη, η αβεβαιότητα».

«Φτάσαμε με πολύ κόπο πολύ μακριά για να επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα».

«Όλον αυτόν τον καιρό παραμείναμε άγρυπνοι, με ενίσχυση στις ΜΕΘ, μάσκες και μέτρα προστασίας για την κοινότητα» ανέφερε και συνέχισε: «η πατρίδα μας κατάφερε να επιπεδώσει και να μειώσει την καμπύλη του ιού. Καταλυτική ήταν η συμμετοχή του κόσμου», τόνισε.

«Χωρίς τα αυστηρά μέτρα οι θάνατοι θα ήταν πάνω από 13.000. Ο ιός δεν έχει χάσει την ικανότητα της διασποράς του. Η επιφυλακή και η εγρήγορση για δεύτερο κύμα είναι σημαντική», ανέφερε.

To Top