ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Άγγλος” στο ραντεβού του ο Νόλε

Απόλυτα συνεπής για μια ακόμα φορά στο ραντεβού του με την κορυφή αποδείχθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που επιβλήθηκε 3-1 σετ του μεγάλου Ρότζερ Φέντερερ και κατέκτησε το τουρνουά του Wimbledon για 3η φορά.

Μετά από τρεις ώρες υψηλού επιπέδου τένις, ο Σέρβος πιστοποίησε την ανωτερότητά του και έχοντας περισσότερες δυνάμεις, “καθάρισε” τα δύο τελευταία σετ σε 67 μόλις λεπτά για το τελικό 3-1 (7-6 [7-1], 6-7 [10-12], 6-4, 6-3), που τον έφερε στην κορυφή του αγγλικού τουρνούα για δέυτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη συνολικά.

Αυτό ήταν το 9ο γκραν σλαμ για τον Τζόκοβιτς, που φέτος, έχοντας κερδίσει ήδη το Αυστραλιανό όπεν, στοχεύει για το 3/4 ενόψει Αμερικανικού όπεν. Μάλιστα, η νίκη του Νόλε ήρθε με τη συμπλήρωση 200 αγώνων σε γκραν σλαμ.

Από την άλλη, ο Ρότζερ Φέντερερ ηττήθηκε για τρίτη φορά στο αγαπημένο του Wimbledon, δέυτερη συνεχόμενη μάλιστα από τον Τζόκοβιτς.

Ο αγώνας

Στο πρώτο σετ, ο Ελβετός προηγήθηκε 4-2 κάνοντας break στο σέρβις του αντιπάλου του, ωστόσο ο Νόλε απάντησε σε 4-4 με  το σετ να οδηγείται στο tie break (6-6). Πριν από αυτό πάντως, ο Φέντερερ είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το σετ, αφού προηγήθηκε 40-30 στο 6-5 αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Στο tie break, ο Τζόκοβιτς έβγαλε ενέργεια, φάνηκε πιο συγκεντρωμένος και με τρία breaks έκανε το 7-1 παίρνοντας το σετ με 7-6.

Οι δύο αντίπαλοι υπερασπίστηκαν το σέρβις τους στο δεύτερο σετ, με τον Τζόκοβιτς πάντως να προηγείται 40-30 στο 5-5 αλλά να μη μπορεί να τελειώσει τον πόντο για το 2-0 στα σετ. Στο tie break, ο Σέρβος έχασε χρυσή ευκαιρία όταν προηγήθηκε 6-3, με τον “βασιλιά” να επιστρέφει και να περνά μπροστά 8-7 αλλά τον Νόλε να χάνει άλλα τρία σετ πόιντ! Τα δύο break και οι τρεις συνεχόμενοι πόντοι του Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, έδωσαν στον Φέντερερ ένα επεισοδιακό σετ, με το σκορ πλέον στο 1-1.

Ο Φέντερερ σέρβιρε για το προβάδισμα, ωστόσο ο Σέρβος έκανε break στον τρίτο πόντο, προηγήθηκε 2-1 και από εκεί και πέρα έφτασε μέχρι το τελικό 6-4 που τον έφερε προηγούμενο 2-1 στα σετ. Μάλιστα, το τρίτο σετ διακόπηκε για λίγη ώρα λόγω βροχόπτωσης χωρίς ωστόσο να φαίνεται να επηρεάζει την απόδοση των φιναλίστ.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Τζόκοβιτς στο πέμπτο game, όταν με break στο σέρβις του Ελβετού, ο Νόλε προηγήθηκε 3-2 και από εκεί και πέρα τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Μάλιστα, ακολούθησε ακόμα ένα break για το τελικό 6-3 με τον Σέρβο να ξεσπά σε πανηγυρισμούς στο φινάλε.

Πηγή: novasports.gr

To Top