ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άδειασμα και από Κλάτενμπεργκ, Πόντιος Πιλάτος για Ρότα: “Κανένα πέναλτι σε Μάνταλο”! (video)

Λανθασμένη η απόφαση για πέναλτι στον Μάνταλο! Eίπε αυτό που είδε όλη η Ελλάδα, το αυτονόητο στην κριτική του ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αδειάζοντας το αφήγημα της ΑΕΚ και της “εξυγίανσης”.

Βέβαια προφανώς για να χρυσώσει το χάπι, πέρα από το κραυγαλέο της υπόθεσης πέναλτι, κρατάει αποστάσεις και δίνει ελαφρυντικά στην αποβολή του Ρότα, λειτουργώντας ως Πόντιος Πιλάτος. Άλλωστε δεν χρειάζεται να πει κάτι περισσότερο. Για αυτό μίλησε ο νεαρός παίκτης και τους εξέθεσε όλους για τις οδηγίες από τους διαιτητές!

Για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη, αναλύει αρχικά τη φάση όπου οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ρότα: «Το VAR δεν μπορεί να παρέμβει καθώς η διεκδίκηση δεν ήταν μέσα στην περιοχή, ούτε περίπτωση κόκκινης κάρτας. Η ΚΕΔ είχε σαν πρώτη εντύπωση ότι αυτό ήταν ένα απερίσκεπτο φάουλ και το σταμάτημα μίας πολλά υποσχόμενης επίθεσης, καθώς ο αμυντικός δεν αγγίζει την μπάλα κατά την διεκδίκηση. Ωστόσο αφού εξετάσαμε άλλες διαθέσιμες γωνίες μπορούμε επίσης να δούμε ότι ο επιθετικός κινεί το πόδι του προς τον αμυντικό για να ξεκινήσει την επαφή. Αυτή η απόφαση είναι πολύ υποκειμενική και θα υποστηρίξουμε την απόφαση του διαιτητή να μη δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ίδιο παίκτη».

Ενώ για το πέναλτι που κέρδισε ο Μάνταλος, είπε: «Η ΚΕΔ δεν πιστεύει ότι αυτό είναι πέναλτι καθώς οποιαδήποτε επαφή ήταν φυσική μεταξύ των δύο παικτών και η αντίδραση του επιθετικού μετά την επαφή δεν ήταν ανάλογη με την πτώση του. Η ΚΕΔ θα προτιμούσε να συνεχιστεί ο αγώνας μετά από μία τέτοια επαφή μεταξύ των παικτών».

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Άγγλος αρχιδιαιτητής:

To Top