ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άδειος Άρης έχασε από τον Ολυμπιακό (1-2) και την ευκαιρία να πλησιάσει την τετράδα

Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο Δανός διαιτητής και ο Άρης γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-2 για την 19η αγωνιστική, παρουσιάζοντας σημάδια κόπωσης και έλλειψης επιλογών, δείχνοντας ίσως τη χειρότερη φετινή εικόνα.

Ένας Άρης άδειος από ενέργεια και δυνάμεις, έκανε το χειρότερό του φετινό παιχνίδι χωρίς να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό.

Οι κιτρινόμαυροι πλήρωσαν ένα κάκιστο τετράλεπτο στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο βοήθησε και ο Δανός διαιτητής Κρογκ, ο οποίος μετά το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι δίνοντας στους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να σφραγίσουν ουσιαστικά τη νίκη από το 21ο λεπτό.

Οι αλλαγές του Άκη Μάντζιου στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσαν καλύτερη κυκλοφορία, όμως οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο απ το να μειώσουν στο 90 με αυτογκολ του Κίνι.

ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΕΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΑΡΗΣ

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε πέντε αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας του σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ εκ των οποίων οι δύο ήταν αναγκαστικές. Ο Χουλιάν Κουέστα αγωνίστηκε με ένεση στο πρόσφατο παιχνίδι του Κυπέλλου καθώς ταλαιπωρείται από οσφυαλγία κι έτσι κι ο Λευτέρης Χουτεσιώτης κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας. Στην αμυντική τετράδα, ο Φράνκο Φεράρι επέστρεψε στο αριστερό άκρο, ο Μόουζες Οντουμπάτζιο διατηρήθηκε στο αντίστοιχο δεξιό όπως και οι Φαμπιάνο-Ροουζ ως δίδυμο στα στόπερ.

Ο Άκης Μάντζιος αναγκάστηκε να αλλάξει και την τριάδα των εσωτερικών χαφ καθώς ο Νέβεν Τζούρασεκ ανέβασε υψηλό πυρετό και τέθηκε εκτός κι έτσι οι Βερστράτε, Νταρίντα πλαισιώθηκαν από τον Ρούμπεν Πάρντο ο οποίος κλήθηκε να έχει έναν πιο δημιουργικό ρόλο. Ο Λορέν Μορόν παρέμεινε στην κορυφή της επίθεσης όπως και ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ στο δεξί άκρο ενώ αριστερά επέστρεψε ο Μιχάλης Παναγίδης.

ΚΑΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗ ΚΑΙ 0-1 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη φιλοξενούμενη ομάδα να πιέζει ψηλά στο γήπεδο με σκοπό να εμποδίσει την κυκλοφορία της μπάλας του Άρη. Χαρακτηριστικό είναι οτι στο πρώτο τέταρτο δεν σημειώθηκε τελική για καμία από τις δύο ομάδες. Στο 17 όμως ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα, ο Χουτεσιώτης έκανε την έξοδο αλλά δεν βρήκε την μπάλα και ο Ναβάρο ουσιαστικά σε κενή εστία άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (0-1).

ΠΕΝΑΛΤΙ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΚΑΙ 0-2

Δύο λεπτά μετά το πρώτο τέρμα του Ολυμπιακού, πήρε το… όπλο του ο διαιτητής Μόρτεν Κρογκ. Ο Δανός… καμικάζι διαιτητής σφύριξε πέναλτι… εφεύρεση πάνω στον Φαμπιάνο, το οποίο άνετα θα μπορούσε να δοθεί επιθετικό φάουλ, με αποτέλεσμα ο Ρόντινει που ανέλαβε την εκτέλεσή του να μην αστοχήσει από την άσπρη βούλα με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 0-2.

ΑΧΡΩΜΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο θα… ξεχαστεί πολύ γρήγορα, αφού ο Άρης παρά τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει κάποιο τέρμα. Ο Άρης ούτε στο πρώτο, αλλά ούτε και στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε να έχει τις ιδέες, τις λύσεις και τα αποθέματα για να μπει στο κόλπο και να διεκδικήσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΜΕΙΩΣΕ ΣΕ 1-2 ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΚΙΝΙ

Στο 90 ο Άρης μείωσε σε 1-2. Μετά από ωραία κυκλοφορία, ο Νταρίντα έκανε το γύρισμα, ο Σαμόρα δεν βρήκε καλά την μπάλα και ο Κίνι στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του.

Oι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο (67′ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι, Βερστράτε, Πάρντο (56′ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (56′ Σαβέριο), Παναγίδης (76′ Φετφατζίδης), Μορόν (67′ Γκαρσία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη (85′ Μπιανκόν), Κίνι, Αλεξανδρόπουλος (78′ Καμαρά), Έσε, Καρβάλιο, Μασούρας, Μαρτίνς (64′ Ποντένσε), Ναβάρο (85′ Φορτούνης)

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μόρτεν Κρογκ

ΒΟΗΘΟΙ: Ντένις Βόλενμπεργκ Ράσμουσε, Βίκτορ Σκίτε

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Βασίλης Φωτιάς

VAR: Γιόνας Χάνσεν

To Top