Άκαιρη η προπονητολογία με ανοικτά θέματα το άρθρο 99 και τo απαγορευτικό της FIBA

Λύση στο θέμα του άρθρου 99 και πώς θα πληρώνονται οι υποχρέωσεις που ανέρχονται έως και το 2017 σε περισσότερα από 600.000 ευρώ ετησίως δεν υπάρχει προς το παρόν. Λύση στο θέμα της άρσης του απαγορευτικού μεταγραφών επίσης δεν έχει δοθεί προς το παρόν, άρα είναι μάλλον άκαιρο να υπάρχει προπονητολογία στον μπασκετικό Άρη.

Ούτως ή άλλως οι επιλογές που έχουν οι κίτρινοι είναι πολύ συγκεκριμένες, γιατί τέτοιες είναι και οι οικονομικές δυνατότητές τους στο θέμα προπονητή. Πώς, όμως, μπορεί η διοίκηση να καλέσει για συζητήσεις τον οποιονδήποτε προπονητή χωρίς να έχει λυμένο τουλάχιστον το θέμα της FIBA; Μοιάζει πολύ δύσκολο να υπάρξει προπονητής που θα δεχθεί να προπονήσει τον Άρη την επόμενη χρόνια έχοντας περιορισμό μεταγραφών ακόμα μεγαλύτερο από αυτόν που υπήρχε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Επιπροσθέτως πώς θα μπορέσει η διοίκηση να οριοθετήσει τον προϋπολογισμό για την ομάδα της επόμενης χρονιάς, όταν ακόμα δεν γνωρίζει ούτε καν τα εγγυημένα έσοδά της (δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για την επόμενη χρονιά και είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει μείωση από τον ΕΣΑΚΕ της τάξης του 25-30%) και δεν έχει απτή λύση για τις υποχρεώσεις στο άρθρο 99;

Είναι ευχής έργον οι προσπάθειές και στα δύο μέτωπα να ευοδωθούν άμεσα, όμως αυτή τη στιγμή είναι μάλλον άκαιρο να ανοίγει θέμα προπονητή.

 

To Top