ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Άλεξ Κάλας: “Αυτό είναι το πλάνο μου για τον Άρη”

Ο Άλεξ Κάλας ανέβηκε στο βήμα, πήρε τον λόγο και ανέλυσε το πλάνο του, επιβεβαιώνοντας την παραμονή του αδελφού του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στα δρώμενα του Άρη, αλλά και την παρουσία των Γερμανών φίλων του.

Ο κ. Κάλας ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας: “Θα μου επιτρέψετε να σας αποκαλέσω φίλους γιατί έχουμε όλοι κοινό συμφέρον. Δεν είμαι εδώ για να σας πείσω πόσο Αρειανός είμαι. Ας αφήσουμε τις θεωρίες και τα προσωπικά και ας μπούμε στο θέμα. Θα ήθελα να σας πω να με θεωρήσετε ως ένα ταχυδρόμο που θα σας φέρω ένα μήνυμα. Είμαι συγκινητικά φορτισμένος, όπως όλοι σας. Θέλω να φέρω ένα μήνυμα ενότητας, ελπίδας και επίσης ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Το λένε φιλότιμο. Το 1984 με ένα εισιτήριο, χωρίς επιστροφή, 1100 δολλάρια, μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω τι θα πει φιλότιμο”, τόνισε δακρυσμένος ο Άλεξ Κάλας και πρόσθεσε: “Η αίθουσα σήμερα είναι φορτισμένη και για να μην κρυβόμαστε η πρόταση είναι του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Δεν είμαι ειδικός. Ρώτησα δύο φίλους μου την γνώμη τους. Οι δύο Γερμανοί. Ειδικά ο Χένες είναι κορφή στην δουλειά του. “Ντίτερ πως την βλέπεις την κατάσταση με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη;”, τον ρώτησε. “Στην Χέρτα δούλεψα με τον Κωνσταντινίδη. Μου είπε είναι ένας από τους καλύτερους στη δουλειά του”, μου απάντησε.

Κανείς δεν ξέρει τον Δημήτρη καλύτερα από μένα. Είναι αδύνατον να επικοινωνήσεις μαζί του μερικές στιγμές. Αυτό το ξέρω. Ο Ντίτερ μου είπε ότι η διαδικασία που πας να κάνεις δεν είναι ενός χρόνου. Αν είσαι τυχερός μετά από 5 χρόνια ίσως έχεις μία σταθερότητα σε αυτό που κάνεις. Τον ρώτησα πως θα έβλεπε τον Δημήτρη σαν προπονητή. Ένας άνθρωπος που έχασε 4 βαθμούς σε μισή περίοδο, αν καταφέρει να κάνει το ίδιο και τις επόμενες χρονιές, τότε ίσως να παίξει και στις ευρωπαϊκές κατηγορίες. Το κλίμα στη Θεσσαλονίκη είναι κατά του Δημήτρη. Η διαφωνία μας δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε και Αρειανοί. Είναι αδύνατον να καταλάβεις το οικονομικό μέγεθος της Αμερικής αν δεν το ζήσεις. Στις επιχειρήσεις χρειάζονται τα χρήματα και η τεχνική κατάρτιση. Είμαι υπεύθυνος και σας το λέω υπεύθυνα ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα είχαμε την κατάρτιση και τα χρήματα. Δυστυχώς, η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Έχουμε καεί δικαιολογημένα, αλλά φυσάμε και το γιαούρτι. Αν θέλουμε το καλό του Άρη έχουμε ένα όπλο. Να το προσλάβουμε η όχι. Η λύση πέρα από της δικής μου είναι αυτή των εννιά χρόνων του Δημήτρη με το 75% των σεζόν. Η ερώτηση του αιώνα για εμάς είναι αν ο Δημήτρης θα είναι ο προπονητής του Άρη. Να βάλουμε κάποια λογική στο όχι που λέτε; Τον Σωκράτη τον σκοτώσανε και αυτή τη στιγμή έχει χτίσει πολιτισμούς”.

Συνέχισε λέγοντας πως “η τιμιότητα δεν αγοράζεται. Έδωσα τον λόγο μου ότι θα είμαι εκεί όσο χρειαστεί. Ο Άρης ήταν το σωματείο για το οποίο οι πρόσφυγες δούλευαν γι’ αυτό. Το άρμα που λέγεται Άρης δεν δουλεύει μόνο του. Είμαι εδώ για σας πω πως θα προχωρήσουμε μπροστά. Η επιμονή και η υπομονή είναι πρωταρχικά. Τα χρήματα θα τα βάλω. Οι ιδέες μου για τον Άρη. Ήθελα να μην πω ούτε κουβέντα τον Ιανουάριο, αλλά να κάνω τα έργα. Να σας υποσχεθώ ένα και να φέρω δύο.Αν μείνει Γ΄Εθνική ο Άρης έχασα τα χρήματα μου. Δεν τα έχασα όμως, τα μοιράστηκα με τους Έλληνες».

Για το πλάνο του είπε: “Οι Γερμανοί τεχνοκράτες είναι με το μέρος μου και θα με βοηθήσουν. Για να πετύχουμε παίρνουμε συμβουλές από τους πετυχημένους. Το θέμα τώρα είναι ποιος θα είναι προπονητής. Έχουμε τον Μπαμπη Τεννέ, τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και ένα διοικητικό συμβούλιο που θα πάρει την απόφαση. Υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά. Το υπηρεσιακό πλάνο είναι το τεχνικό τιμ. Ο Τεννές, ο Καλαϊτζίδης και ο Ντομπρασίνοβιτς. Αυτό που συζητήσαμε χθες το βράδυ με τον Χένες είναι οι υποδομές. Παίρνει χρόνο για να μαζέψουμε ταλέντα. Το συμπέρασμα από χθες είναι ότι ότι υποδομές είναι εξίσου σημαντικές με την πορεία της ομάδας την επόμενη σεζόν. Το άλλο θέμα είναι οι προπονητές των ακαδημιών να είναι ταλέντα οι ίδιοι. Να είναι αναγνωρισμένοι και να έχουν επαφή με τα παιδιά που θα διαλέξουμε. Στη διοίκηση αυτή τη στιγμή έχουμε κάποιους βετεράνους. Θα είναι και μέσα στο σχήμα, ο κ Μπακούρας. Ψάχνει ένα τεχνοκράτη Γερμανό με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Πάμε στον ΑΣ. Το θέμα των τιμολογίων που θίξατε είναι πολύ σοβαρό. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επαφή. Για τον ΑΣ έχει τις δικές του ανάγκες. Δεν παρουσιάζομαι σαν ευεργέτης, είναι μία συμβίωση. Το καλό του ΑΣ είναι και το καλό το δικό μου. Εάν μία φορά τον χρόνο βάζουμε 15.000, το ποδοσφαιρικό τμήμα θα βάζει στην άκρη, ώστε να έχουμε μία συνοχή”.

Κατέληξε λέγοντας πως “για το γήπεδο η ιδέα μου είναι σε ραντεβού με τον κ. Μπουτάρη την Τρίτη να κάνουμε μία ανακαίνιση στην Αλκμήνης και στους γύρω χώρους του γηπέδου. Σκοπεύουμε να βάλουμε φωτοβολταϊκά. Η εγκατάσταση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι νομοθετική πράξη και όπως μου είπε ο Υπουργός Αθλητισμού. Μίλησα με τον δήμαρχο Θέρμης για τα γήπεδα Χατζηπαναγή, αλλά και την έκταση εκεί κοντά και να κάνουμε σύντομα μία μελέτη για το προπονητικό κέντρο που επίσης είναι πολύ σημαντικό. Η αρχή θα γίνει σήμερα και σας ευχαριστώ που με ακούσατε”.

To Top