Άλκαραθ εναντίον Τζόκοβιτς: Η απόλυτη δοκιμασία!

Κανένας παίκτης δεν μπόρεσε να φτάσει κοντά στην επίτευξη της κυριαρχίας στο τένις των ανδρών από τότε που οι «Big Three» (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς) ξεκίνησαν τη «βασιλεία» τους στα μέσα της δεκαετίας του 2000, αλλά ο Κάρλος Αλκαράθ έχει ό,τι χρειάζεται για να πάρει το στέμμα στο Γαλλικό Όπεν.

Ο Ισπανός που…ξεδιπλώνει τις τεράστιες δυνατότητές του -και- στο Ρολάν Γκαρός, αντιμετωπίζει την απόλυτη δοκιμασία αύριο Παρασκευή (9/6) στο «Philippe Chatrier» στον ημιτελικό του αγώνα ενάντια στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος στα 36 του συνεχίζει το όνειρό του να κατακτήσει ένα ρεκόρ, φτάνοντας στον 23ο τίτλο Grand Slam ανδρών.

Διακυβεύεται-επίσης- το νο 1 στον κόσμο, που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνεται από τον 20χρονο Αλκαράθ, ο οποίος πρέπει να ξεπεράσει τον Σέρβο για να διατηρήσει την κορυφή, ενώ ο Τζόκοβιτς πρέπει να κερδίσει τον τίτλο για να επιστρέψει εκεί.

Με τον Ρότζερ Φέντερερ να αποσύρεται και τον Ράφαελ Ναδάλ να έχει στην καλύτερη περίπτωση μια ολόκληρη σεζόν μπροστά του, ο Τζόκοβιτς είναι ο τελευταίος παίκτης από τους τρεις μεγάλους, που έχουν κερδίσει 64 από τα τελευταία 78 Grand Slam.
Ο Σέρβος, δύο φορές πρωταθλητής του Γαλλικού Όπεν είναι προετοιμασμένος, περιμένονταςτο αμυντικό του σύστημα θα δεχτεί σφοδρά…πυρά από τον Αλκαράθ.

Ο Ισπανός ξεπέρασε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο δρόμο του προς τα ημιτελικά, παίζοντας ένα εξαιρετικό τένις απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Αλκαράθ χαρακτήρισε το παιχνίδι ως «ένα από τα καλύτερα» ματς της καριέρας του, σημειώνοντας ότι θα χρειαστεί άλλο ένα κόντρα στον Τζόκοβιτς, ο οποίος σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσει ατιμώρητη καμία απώλεια συγκέντρωσης.
Ο Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος κέρδισε τον παρθενικό του τίτλο Grand Slam στο US Open πέρυσι πριν χάσει τραυματίας το Australian Open, γνωρίζει πλήρως το βιογραφικό του αντιπάλου του:

«Θα είναι ο 45ος ημιτελικός του σε Grand Slam. Αυτός θα είναι ο δεύτερος μου», είπε ο Αλκαράθ, ο οποίος έχει σερί 12 νικών σε μεγάλες διοργανώσεις.

«Σίγουρα πρέπει να κάνω ένα καλύτερο ξεκίνημα στα ημιτελικά», είπε ο Τζόκοβιτς μιλώντας μετά τη νίκη του επί του Κάρεν Χατσάνοφ.

Στον άλλο ημιτελικό, ο περσινός φιναλίστ Κάσπερ Ρούουντ αντιμετωπίζει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο 22ος γερμανός θα παίξει επίσης τον τρίτο συνεχόμενο ημιτελικό του στο Ρολάν Γκαρός, ένα χρόνο αφότου αποσύρθηκε ενάντια στον Ναδάλ ουρλιάζοντας με έναν φρικτό τραυματισμό στον αστράγαλο.

«Ήταν σίγουρα ένα τουρνουά που σημείωσα στο ημερολόγιό μου φέτος», είπε ο Ζβέρεφ.

«Είμαι χαρούμενος που παίζω όπως παίζω εδώ στο Παρίσι. Είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς πάνε τα πράγματα, αλλά το τουρνουά δεν έχει τελειώσει ακόμα», πρόσθεσε.

To Top