ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Άλκης Καμπανός: Δυο χρόνια από την άγρια δολοφονία του – Τρισάγιο και δράσεις στη μνήμη του!

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τη μαύρη εκείνη μέρα που ο Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε στυγνά ενώ συζητούσε με τους φίλους του.

Μία δολοφονία την οποία η οικογένεια του Άρη και όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεπεράσουν μέχρι και σήμερα.

Η θλιβερή επέτειος είναι σήμερα Πέμπτη 01/02… Όπως ανακοίνωσε ο ΑΣ Άρης: “το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να τιμήσει τη μνήμη του 19χρονου Άλκη. Έτσι, στις 11:00, θα τελεστεί τρισάγιο, στο μέρος που ο Άλκης δολοφονήθηκε, την οδό που έχει μετονομαστεί σε οδό Αλκιβιάδη Καμπανού”.

Να σημειωθεί ότι σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα θα είναι στο τρισάγιο…

Παράλληλα, ο κιτρινόμαυρος σύλλογος απευθύνει κάλεσμα, υπογραμμίζοντας: “Καλούμε τους φίλους του ΑΡΗ κι όχι μόνο, να δώσουν το «παρών» για να τιμήσουν τη μνήμη του Άλκη και να στείλουν ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα, ότι οι δολοφόνοι δεν ανήκουν στον αθλητισμό, στην κοινωνία, οπουδήποτε. Ποτέ ξανά…”.

Χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα… στις 00.19 της 1ης Φεβρουαρίου, η Δομή “Εις το Όνομα του Άλκη” πραγματοποίησε μία συμβολική κίνηση στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, όπου άναψαν 19 κεριά, κρατώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Άλκη… του Άλκη μας.

“Αυτές οι βραδινές ώρες, σιωπής, περισυλλογής, τιμής και πίστης για τον Άλκη, και για ένα καλύτερο σήμερα για τα παιδιά μας”, όπως σημειώνει.

Την ίδια ώρα μηνύματα στάλθηκαν μηνύματα: “ΑΘΑΝΑΤΟΣ” από ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΑΣ Άρης!

Από κει και πέρα, βάζει των όσων έχει αναλάβει ως δράση η Δομή, αναμένεται να γίνουν οι εξής ενέργειες:

*** Στις 17.00 της 1ης Φεβρουαρίου κατόπιν πρότασης της Δομής και της άμεσης ανταπόκρισης των παιδιών και των γονιών τους, ο μικρός Γιάννης, ο μικρός Λέανδρος και ο μικρός Σπύρος, παιδιά με αναπηρία και τεράστιο σθένος, φίλοι του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα, φορώντας τα διακριτικά των ομάδων, αλλά και η μικρή Μάγια θα αφήσουν συμβολικά στο σημείο της δολοφονίας από ένα λουλούδι, στέλνοντας μήνυμα αθλητικού πνεύματος, συνύπαρξης των χρωμάτων και συμπερίληψης.

*** Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας της 1ης Φεβρουαρίου θα εγκαταστήσει, στο σημείο της δολοφονίας, ένα banner με σύνθημα ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΗ και καλεί (στα πλαίσια της 1ης Φεβρουαρίου ως, άτυπης ακόμη, Πανελλήνιας ημέρας Φιλάθλου/Οπαδού) φιλάθλους και οπαδούς διαφορετικών ομάδων να φωτογραφηθούν εκεί μαζί, φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους και να στείλουν τις φωτογραφίες στο email: [email protected], ή με μήνυμα στις σελίδες μας στο Facebook ή Instagram, έτσι ώστε να γίνει η ανάρτηση από τη Δομή όλων αυτών των φωτογραφιών με σκοπό τη δημιουργία ενός κύματος ενσυναίσθησης και συνύπαρξης των χρωμάτων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τη Δομή:

“ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, να συμμετάσχουν σε όποια δράση μπορούν. Επίσης θα θέλαμε τα μέλη της Δομής που έχουν μπλουζάκια της Δομής να τα φορέσουν και να έρθουν με αυτά στις 2 δράσεις στο σημείο της δολοφονίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΜΕ να γίνουν αρωγοί και να μας δώσουν το βήμα, έτσι ώστε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη, μία οργάνωση Εθελοντών που προήλθε από την Κοινωνία των Πολιτών να μπορέσει να επικοινωνήσει στη βάση της κοινωνίας τις δράσεις και ενέργειες της. Ενέργειες που αποσκοπούν στο να μετατρέψουν το μονοπάτι της ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ που χαράσσουμε, σε λεωφόρο”.

 

To Top