Άλλαξε… τροπάριο ο Παναγόπουλος: “Πίεση από εξωγενείς παράγοντες”

Ο τεχνικός του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος άλλαξε… τροπάριο και παραδέχθηκε στο συνδρομητικό κανάλι ότι υπάρχει πίεση στα αποδυτήρια από εξωγενείς παράγοντες, αλλά και για το αν νιώθει ότι η ομάδα του κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Αναλυτικά:

“Πίεση υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια σε φυσιολογικά επίπεδα. Εκείνο που μας ενοχλούσε ή μας ενοχλεί είναι η πίεση που δεχόμαστε από εξωγενείς παράγοντες. Και λέγοντας εξωγενείς παράγοντες είναι κάποιες καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε όλοι όσοι είμαστε μέσα στον σύλλογο.

Από εκεί και πέρα τα παιδιά δείχνουν ότι είναι επαγγελματίες, δουλεύουν σκληρά και σίγουρα έδωσαν πολλούς αγώνες μαζεμένους. Τετάρτη-Κυριακή είχαμε παιχνίδια από τις 5 Ιανουαρίου. Δεν έχουμε την ευελιξία στο ρόστερ έτσι ώστε να μπορούμε να ξεκουράζουμε κάποια παιδιά. Η πίεση είναι κάτι που όπως έχω ξαναπεί πρέπει να την μετατρέψεις σε κίνητρο, ισχυρό κίνητρο και να την υπερνικήσεις. Να την κάνεις σύμμαχο. Πλέον, έχουμε δείξει ότι έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο. Όλοι έχουμε αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και θέλουμε να μιλάμε μόνο στο γήπεδο”.

Για το αν επηρεάζουν την απόδοση της ομάδας οι εξωγενείς παράγοντες που δημιουργούν πίεση: “Δεν την επηρεάζουν άμεσα σε ότι αφορά το 90λεπτο της Κυριακής. Όταν συνέχεια αιωρούνται πράγματα, λέγονται διάφορα, δεν είναι και ότι καλύτερο. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές επαγγελματίες, νεαρά παιδιά και κάποια από αυτά βρίσκονται χρόνια στον σύλλογο. Πρέπει όλοι να βάλουν στην άκρη τα όποια προβλήματα, να αφήσουν την ομάδα να πορευθεί με ηρεμία. Το κέρδος μας είναι ότι παρά την ήττα από τον ΟΦΗ αν και θα μπορούσαμε να κάνουμε μια νίκη ψυχολογίας, το μεγαλύτερο βραβείο, παράσημο ήταν, να μου επιτραπεί η έκφραση, αυτή η συμφιλίωση και το αγκάλιασμα του κόσμου. Του κόσμου που ήταν στο γήπεδο όμως. Αυτά τα παιδιά που ήρθαν και μας βρήκαν μετά τον αγώνα με τον Άρη, τήρησαν για μία ακόμα φορά την υπόσχεση τους, ήταν δίπλα στην ομάδα και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό και νομίζω πως αυτό είναι κέρδος για όλους”.

Για το αν νιώθει η ομάδα να κινδυνεύει με υποβιβασμό: “Δεν μπαίνω στη διαδικασία αριθμών και κομπιουτεράκια. Ούτε πέρυσι μπήκα σε τέτοια διαδικασία, αν και πάλι είχαμε μία έτσι παρόμοια περίπτωση. Είχαμε πολλά συνεχή άτυχα αποτελέσματα. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξαναλέω πως βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα αγώνων, επειδή παίξαμε πολλούς αγώνες μαζί. Σίγουρα η ήττα από τον Εργοτέλη και από τον Άρη, μας αφήσανε λίγο πίσω επειδή ήταν ομάδες που είναι στα μέτρα μας. Έχουμε δείξει ότι με καλές ομάδες, επειδή και εμείς θεωρώ πως είμαστε ποιοτική ομάδα, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι τη νίκη και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας”.

To Top