Άλμα παραμονής ο Παναιτωλικός, 1-0 το Βόλο (video)

Καθοριστικό άλμα για τη παραμονή του στην Superleague 1 έκανε ο Παναιτωλικός, ο οποίος νίκησε 1-0 τον Βόλο με γκολ του Αριγίμπι στο 75′ και ξεπέρασε Λαμία και ΟΦΗ στη βαθμολογία!

To παιχνίδι δεν είχε (επί της ουσίας) βαθμολογική σημασία για τον φιλοξενούμενο Βόλο, εν αντιθέσει με τον γηπεδούχο Παναιτωλικό που…καιγόταν για βαθμούς με το ματς να΄χει χαρακτήρα τελικού για τους Αγρινιώτες στη μάχη της σωτηρίας.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έβγαλε μεγαλύτερη επιθετική ενέργεια στο παιχνίδι της κι είχε τις περισσότερες καλές στιγμές στο α΄ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Βόλος δεν έβγαζε δημιουργικότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και είχε αποκομμένο το «βαρύ πυροβολικό» του (Δουβίκας) στην επιθετική γραμμή.

Ο Καρέλης με ένα ψιλοκρεμαστό σουτ (18΄) που επιχείρησε να κρεμάσει χωρίς επιτυχία τον Κλέιμαν και ένα διαγώνιο σουτ του Αριγίμπι μέσα από την περιοχή (28΄) που απέκρουσε ο πορτιέρο του Βόλου, ήταν οι δύο πρώτες ευκαιρίες των Αγρινιωτών στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κι άλλες δύο καλές στιγμές για γκολ.

Στο 36΄οι Ντάλσιο και Καρέλης δεν πρόλαβαν να κάνουν την προβολή από θέση βολής, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα του Μεντίνα.

Στο 39΄ο Καρέλης βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν, τραβήχτηκε πλάγια έστρωσε την μπάλα στον Εντινγκά το σουτ του οποίου έφυγε ψηλά άουτ.

Η θεσσαλική ομάδα έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Παναιτωλικού στο α΄ημίχρονο στο 41΄.

Μετά από ταχύτητα αντεπίθεση ο Μπαριέντος σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει πάνω στον Βάντερσον και να ανακόπτεται η πορεία της προς τα δίχτυα.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο β΄ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή ωστόσο αυτό που άλλαξε ήταν πως εν αντιθέσει με το α΄μέρος, δεν πατούσαν με την ίδια συχνότητα την αντίπαλη περιοχή και δεν ήταν το ίδιο απειλητικοί.

Το γόρδιο δεσμό για τον Παναιτωλικό έλυσε ο Αριγίμπι στο 75΄.

Ο Ταχάρ που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι αντί του Ντίας στο 54΄, με ωραία ατομική προσπάθεια έδωσε ασίστ πάσα κι έτοιμο γκολ στον Αμερικανό μεσοεπιθετικό ο οποίος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Ο Βόλος προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ των γηπεδούχων κι έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 80΄, όταν μετά από παράλληλα σέντρα του Φεράρι ο Δουβίκας δεν μπόρεσε να βρεθεί για μισό βήμα να βρεθεί στην πορεία της μπάλας και να την στείλει στα δίχτυα.

Ο ρέφερι Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ντίας, Ριένστρα και Μάζουρεκ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Μεντίνα (70΄Τσιγγάρας), Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Περέιρα, Εντινγκά, Ντάλσιο (84΄Μαλής), Μάζουρεκ (83΄Ντουάρτε), Ντίας (54΄Ταχάρ), Αριγίμπι, Καρέλης (70΄Ματσόλα).

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Σάντσες, Γκρίλο, Τέκιο, Φεράρι, Τσοκάνης (76΄Μπουένο), Ριένστρα (66΄Μπαρτόλο), Νίνης, Μπαριέντος, Μαρτίνες, Δουβίκας.

To Top