ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Άμεση αντίδραση: Το “όχι” που έγινε “ναι” και το στοίχημα της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Άρης ήταν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και είχε ενημερωθεί επισήμως γι’ αυτό. Αντέδρασε, ωστόσο, και κατάφερε έστω και από μειονεκτική θέση να κερδίσει τη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του PRESSARIS οι κίτρινοι ενημερώθηκαν προχθές ότι δεν θα είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα συμμετείχαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε στους ομίλους, ούτε στα προκριματικά. Η βασική αιτία ήταν η αγωνιστική θέση της ομάδας στο πρωτάθλημα, δευτερευόντως το θέμα του απαγορευτικού μεταγραφών από τη FIBA.

Μπορεί αρχικά στελέχη της διοργάνωσης να είχαν υπογραμμίσει στους ανθρώπους του Άρη – χρονικά αυτό τοποθετείται μεσούσης της περιόδου και μετά την απομάκρυνση Γιαννάκη – ότι υπολογίζονται και την επόμενη σεζόν, αν και εφόσον το επιθυμούσαν, όμως προέκυψε αλλαγή στάσης των διοργανωτών και αναφέρθηκε το γιατί.

Η αντίδραση της διοίκησης του Άρη ήταν άμεση. Αυτό που τονίστηκε στην πλευρά των διοργανωτών ήταν πως καταρχήν υπήρχε διάθεση για να συμμετέχει και τη νέα χρονιά ο Άρης, υπογραμμίστηκε ότι οι κίτρινοι απάντησαν αρνητικά στη πρόσκληση του Γιούροκαπ γιατί ήθελαν να συνεχίσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και εξήγησαν πως η συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα φέρει στην ομάδα έσοδα τα οποία προφανώς και θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των οφειλών, βάσει του πλάνου που έχει ήδη καταθέσει η ΚΑΕ στη FIBA σχετικά το απαγορευτικό μεταγραφών.

Υπήρξαν πολλές διαβουλεύσεις το τελευταίο 48ωρο ανάμεσα στον Άρη και τους διοργανωτές και εν τέλει οι κίτρινοι πήραν αυτό που ήθελαν, έστω κι αν θα πρέπει να παίξουν προκριματικά. Άλλωστε και υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πολύ δύσκολο να μπουν απευθείας στους ομίλους, όταν το βασικό κριτήριο επιλογής ομάδων είναι το αγωνιστικό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι δόθηκαν τέσσερις wild card, οι δύο στην Ελλάδα. Στην ΑΕΚ διότι ως πέμπτη στη βαθμολογία δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αλλά κέρδισε το τρόπαιο φέτος και στον Άρη, παρότι τερμάτισε στην 9η θέση, όπως συνέβη και με την Βίρτους Μπολόνια που επίσης ήταν 9η στην Ιταλία και τη Μούρθια που ήταν 10η στην Ισπανία και βρέθηκε ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ επειδή έφτασε φέτος ως το φάιναλ φορ.

Η χρησιμότητα της συμμετοχής στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά είναι δεδομένη για τα στελέχη του Άρη, τον Δημήτρη Γουλιέλμο, τους συνεργάτες του και τον Βαγγέλη Αγγέλου, διότι το πλάνο που έχουν κάνει και τους παίκτες που έχουν προσεγγίσει για να τους πείσουν να υπογράψουν έθεσαν στο τραπέζι ως επιχείρημα ακριβώς τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην πράξη θα φανεί αν είχαν δίκιο ή όχι για την συγκεκριμένη επιλογή, δηλαδή αν όντως η ομάδα καταφέρει να “γεννήσει” έσοδα από αυτή τη συμμετοχή, κάτι που δεν είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια (τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό) και αν καταφέρει να ανταποκριθεί και αγωνιστικά, διότι το επίπεδο είναι υψηλό κι ας ακούγονται οι περισσότερες ομάδες των προκριματικών όχι σημαντικά ονόματα.

Είναι πολύ σημαντικό σε κάθε περίπτωση ότι εντός 48 ωρών ένα “όχι” έγινε “ναι” μέσα από μια συγκεκριμένη επιχειρηματολογία της διοίκησης.

To Top