ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Άμυνα για σεμινάριο του Άρη κράτησε στα χαμηλά την ΑΕΚ

Ο Άρης έπαιξε άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα, στο μεγαλύτερο μέρος του χθεσινού αγώνα με την ΑΕΚ, “στραγγαλίζοντας” σε πολλές περιπτώσεις την αντίπαλό του.

Ενδεικτικό της μεγάλης και τις περισσότερες φορές, ασφυκτικής πίεσης, που άσκησε στους φιλοξενούμενους, είναι το γεγονός ότι τους οδήγησε, σε 18 λάθη (είχαν έξι στο ημίχρονο), αρκετά από τα οποία, έγιναν σε κρίσιμα σημεία στην τελευταία περίοδο.

Επίσης, οι “κίτρινοι” δεν δέχθηκαν σε κανένα από τα τέσσερα δεκάλεπτα περισσότερους από 19 πόντους, παρουσιάζοντας μια αξιοθαύμαστη συνέπεια στον αμυντικό τομέα. Στην πρώτη περίοδο, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη σημείωσε 19 πόντους, στη δεύτερη 16, στην τρίτη 16 και στην τελευταία 13, σύνολο 64. Κι Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην χάσουν οι γηπεδούχοι, σε κανένα σημείο του παιχνιδιού το προβάδισμα.

Μέχρι τώρα η ΑΕΚ σκόραρε, κατά μέσο όρο, 71,71 πόντους στις εκτός έδρας αναμετρήσεις και η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη την κράτησε στους 64, περίπου οκτώ πόντους λιγότερους.

Ο Άρης εμφάνισε στο παρκέ ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία, που τον χαρακτηρίζουν ως ομάδα, με αποτέλεσμα το παθητικό του να είναι τέσσερις πόντοι λιγότεροι, απ’ αυτούς που δέχεται φέτος (68,28), στο “Nick Galis Hall” κι αυτό ήταν το “κλειδί” της νίκης.

To Top