Άμυνα, Τόμας και Βεζένκοφ τα “κλειδιά” της πρόκρισης

Αγωνιστικά ο Άρης για να κερδίσει την ΑΕΚ χωρίς τον ενθουσιασμό και την αμυντική προσήλωση του Στέφεν Αντεγκμπόγιε και την μειωμένη ετοιμότητα του Ντρου Νέιμικ, πρέπει να κάνει το τέλειο αμυντικά παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι μπορεί, γιατί το έχει ξανακάνει.

Οι κίτρινοι πρέπει να παίξουν άμυνα για να κερδίσουν. Είναι δεδομένο αυτό. Άμυνα έξυπνη, με αλληλοκαλύψεις, άμυνα με τρικ, άμυνα με θράσος, που θα πάρει ενέργεια και ώθηση από την κερκίδα. Άμυνα από όλους. Ακόμα κι από αυτούς που δεν είναι το… φόρτε τους.

Από εκεί και πέρα, επιθετικά πρέπει να εμφανιστούν στο παρκέ σε αυτή τη σειρά καταρχήν ο Τόρεϊ Τόμας, ο οποίος έχει ευστοχήσει στους δύο πρώτους αγώνες μόλις σε δύο σουτ από τα 14 που πήρε. Ειδικά τώρα που δεν υπάρχει Αντεγκμπόγιε, ο Τόμας έχει όλο το γήπεδο δικό του.

Πρέπει ο Σάσα Βεζένκοφ να παίξει σαν MVP του πρωταθλήματος. Όχι απαραίτητα σαν πρώτος σκόρερ, αλλά σαν ο παίκτης που έχει αντίχτυπο στο παιχνίδι της ομάδας του όσο κανείς άλλος στη φετινή Α1. Ο Βεζένκοφ πρέπει να βγει πιο μπροστά απο όλους σήμερα. Το έχει κάνει. Και φέτος στην Πυλαία, διαλύοντας τον ΠΑΟΚ και πέρσι με τον Πανιώνιο στέλνοντας τον Άρη στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας…

To Top