ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνετα την pole position ο Χάμιλτον

Με χαρακτηριστική άνεση ο Λουίς Χάμιλτον κατέκτησε την 50η pole position της καριέρας του και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν στη Formula 1.

O Bρετανός πρωταθλητής με 1:23.837 ήταν ο πιο γρήγορος πιλότος στις επίσημες κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Αυστραλίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά με το νέο φορμάτ.

Η Mercedes ήταν με διαφορά η ταχύτερη ομάδα, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να παίρνει την δεύτερη θέση. Πίσω του ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ ακολούθησαν οι Κίμι Ραϊκόνεν , Μαξ Φερστάπεν, Φελίπε Μάσα, Κάρλος Σάινθ, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Σέρχιο Πέρεζ, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα, στο νέο σύστημα των κατατακτήριων.

Εκτός από το Q1 έμειναν οι Μάρκους Έρικσον, Φελίπε Νασρ, Ντανιίλ Κβιάτ, Ρομάν Γκροζάν, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, Ρίο Χαριάντο και Πασκάλ Βερλάιν.

Το νέο φορμάτ ωστόσο, μόνο επιτυχημένο δεν θα πρέπει να θεωρείται καθώς μπορεί να έφερε περισσότερη δράση στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν είχε καθόλου στο φινάλε.

Ακόμα και οι ίδιοι οι πιλότοι προτίμησαν να μην φθείρουν τα ελαστικά τους και αρκετοί από αυτούς εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους.  Ο αυριανός αγώνας θα ξεκινήσει στις 07:00 ώρα Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών

To Top