Άνετη πρόκριση Ολυμπιακού πριν τον Άρη – Στην παράταση ο Παναιτωλικός

Ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 την Καλαμάτα στο “Γ. Καραϊσκάκης” και πέρασε στους “8” του Κυπέλλου, πριν τον αγώνα της Κυριακής με τον Άρη. Ο Φορτούνης επέστρεψε μετά τον σοβαρό του τραυματισμό, γύρισε κι ο Γκιλιέρμε. Δύο γκολ ο Λοβέρα και άλλα δύο ο Γκερέρο.

Ήδη, εκτός του Άρη έχουν προκριθεί οι Ατρόμητος, Λαμία, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Ολυμπιακός. Απομένει το ζευγάρι:

Πέμπτη (16/01)
(17:30) Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ.  Η ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου ακόμη δεν έχει οριστεί.

Πιο αναλυτικά:

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Λοβέρα άνοιξε το σκορ. Έκλεψε την μπάλα πάνω σε προσπάθεια του Νασέρ για ντρίμπλα και με πολύ ωραία κίνηση και ανάλογο τελείωμα έκανε το 1-0. Στο 17ο λεπτό ο Ολυμπιακός έβαλε και 2ο γκολ. Ο Γκερέρο για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον Σεπτέμβριο βρήκε δίχτυα σε εγχώριες διοργανώσεις. Πρώτη πάσα ο Λάζαρος, 2η και ασίστ ο Κούτρης και ωραίο τελείωμα ρίχνοντας προς τα κάτω το σώμα του από το ύψος του πέναλτι ο Ισπανός.

Στο 2ο μέρος και εν μέσω αλλαγών και των δύο προπονητών μπήκαν και άλλα γκολ. Στο 51ο λεπτό ο Γκερέρο έβαλε γκολ με σουτάρα, το 2ο του στο ματς μετά από πάσα – γύρισμα του Λάζαρου. Στο 52′ ο Φορτούνης μπήκε στο ματς και έπαιξε με την φανέλα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Ιούλιο σε φιλικό, που είχε χτυπήσει σοβαρά.

Στο 64′ ο Φορτούνης είχε ένα καλό σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 66′ η Καλαμάτα έκανε το 3-1 από ωραία κίνηση και σουτ του Ιντρίσι που απέφυγε τον Σισέ. Στο 69′ ο Λοβέρα με νέα σουτάρα έκανε το 4-1. Μέχρι το τέλος του αγώνα υπήρξαν φάσεις και από τις 2 ομάδες, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε με τους Πειραιώτες να συνεχίζουν εύκολα στον θεσμό. Κορυφαίος ήταν ο Λοβέρα, δύο τέρματα είχε ο Ισπανός Γκερέρο που επίσης είχε θετικό πρόσημο ενώ πολύ καλός ήταν και ο Αλέν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Γκερέρο, Ομάρ, Μάρκοβιτς (58′ Γκιγιέρμε), Μεριά, Λοβέρα, Κούτρης, Ξενιτίδης, Παπέ Σισέ, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (67′ Λιάτσος) και Ραντζέλοβιτς (52′ λ.τρ. Φορτούνης).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Γαλούπης, Νασέρ, Ζαχαρόπουλος, Ιντρίσι, Πανάγου, Πέεβ (65′ Οσμάναγκιτς), Μπουσμπίμπα (63′ Αλεξόπουλος), Καντούτσης, Πετσίτης και Τριανταφυλλάκης.

Ο Παναιτωλικός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στην παράταση με τον Πανιώνιο και με το 0-0 του Αγρινίου προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Άνοιξε το σκορ ο Μπάιροβιτς, ισοφάρισε ο Ντομίνγκες που παραλίγο να γίνει ήρωας χάνοντας ευκαιρία για την ανατροπή.

Ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος είχαν αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς από το πρώτο ματς στο Αγρίνιο, το οποίο δεν είχε γκολ. Γκολ δεν είχε ούτε η ρεβάνς της Νέας Σμύρνης για 116 λεπτά. Το 0-0 παρέμεινε στην κανονική διάρκεια του δεύτερου ματς για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, αλλά και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου.

Ο Μπάιροβιτς άνοιξε το σκορ σε εκείνο το χρονικό σημείο με τρομερή εκτέλεση φάουλ, ο Ντομίνγκες ισοφάρισε στο 119′, αλλά η πρόκριση πήγε στον Παναιτωλικό.
To Top