ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άνετη πρόκριση (0-2) του Άρη στα προημιτελικά του Κυπέλλου, με Μάνο και Ματέο! (videos)

Με συνολικό σκορ 4-0, ο Άρης πέρασε εύκολα στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας με το ίδιο σκορ τον Αστέρα και στην Τρίπολη! Μάνος και Ματέο (πρώτο φετινό) τα “κιτρινόμαυρα” γκολ, αύριο μαθαίνουν οι “κιτρινόμαυροι” τον επόμενο αντίπαλό τους, με το πρώτο ματς να είναι προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Μια ξαφνική απουσία λίγο πριν από την σέντρα, με τον Μήτρογλου να μένει εκτός, λόγω αδιαθεσίας, όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ Άρης. Πολλές οι αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Μάντζιο, με πέντε νέα πρόσωπα. Ο Κουέστα στο τέρμα, με τον Σούντγκρεν δεξιά και τον Σάκιτς αριστερά. Στα στόπερ οι Δεληζήσης και Ροζ. Στην μεσαία γραμμή, ο Ματίγια με τον Σάσα, ενώ στην κορυφή ο Μάνος, με τον Μπερτόγλιο πίσω του και τους Σίλβα-Ματέο, δεξιά κι αριστερά, αντίστοιχα.

“ΚΛΕΙΔΩΣΕ” ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Το ματς ξεκίνησε με γκολ για τον Άρη, το οποίο όμως δεν μέτρησε. Ο Μπερτόγλιο σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα φαίνεται κάπου να βρήκε, με το γκολ να ακυρώνεται, καθώς ο εκτεθειμένος Μάνος, σύμφωνα με τον διαιτητή επηρέαζε την φάση. Δεν ήταν ξεκάθαρο από το ριπλέι, αν βρήκε την μπάλα ο φορ των “κιτρινόμαυρων”. Στο 18΄, ωραία συνεργασία, Μπερτόγλιο-Σίλβα, ο Πορτογάλος γύρισε στον Αργεντινό, που σούταρε, αλλά ο Παπαδόπουλος έπεσε και σταμάτησε την μπάλα που είχε τροχιά προς την εστία του!

Στο 29΄, από τα αριστερά ο Σάκιτς έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ με το δεξί, ο Παπαδόπουλος με τα ακροδάχτυλα, απομάκρυνε σε κόρνερ, στην δεύτερη καλύτερη στιγμή του Άρη στο ματς! Νέα ευκαιρία για τον Άρη, στο 31΄, γύρισμα του Μπερτόγλιο, σουτ του Σάσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ψηλά πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 42΄, ο Αστέρας είχε την πρώτη του τελική στο ματς, με τον Κουέστα να μην ανησυχεί ιδιαίτερα, για μία κεφαλιά του Σουάρεθ, που κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του.

Στο 45΄, ήρθε το γκολ που επί της ουσίας “κλείδωσε” την πρόκριση του Άρη στους “8” του Κυπέλλου! Ο Σούντγκρεν, θα βγάλει πολύ ωραία τον Μάνο απέναντι στον Παπαδόπουλο, με τον Έλληνα φορ, να “σκάβει” την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο και να ανοίγει το σκορ στην Τρίπολη, 0-1!

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ… ΜΑΤΕΟ!

Στόχος του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή, καθώς το συνολικό 3-0, ξεκαθάρισε για το ποια ομάδα θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Η πρώτη τελική προσπάθεια, ήταν του Μπαράλες στο 55΄, καθώς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ματέο, αλλά σούταρε άστοχα, έξω από την μεγάλη περιοχή.

Στο 68΄, ο Ματέο Γκαρσία πέτυχε το πρώτο φετινό του γκολ, καθώς εκμεταλλεύτηκε άψογα την πάσα του Μάνου και κέρδισε τον Παπαδόπουλο με ωραίο πλασέ για το 0-2! Η μπάλα έφτασε στον Έλληνα φορ, από την προσπάθεια του νεαρού Μπακούτση, με τον Μάνο να έχει ένα γκολ και μία ασίστ σήμερα!

Το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, καθώς τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Άρη να “σφραγίζει” εύκολα το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με δύο νίκες. Πλέον, στρέφει το μυαλό του, στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Αστέρας (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ (58΄Χριστόπουλος), Βαλιέντε, Μπελόκ, Ριέρα (70΄Φερνάντεθ), Αλί Μπαμπά, Κρέσπι (58΄Τιλίκα), Μπαράλες (80′ Σίτο)

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ (70΄Μπαγκαλιάνης), Δεληζήσης, Σάκιτς, Ματίγια (71΄Γκάνεα), Σάσα (58΄Μπακούτσης), Μπερτόγλιο (58΄Τζέγκο), Ματέο Γκαρσία, Σίλβα, Μάνος (70΄Κάτσε)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Βοηθοί: Αλεξέας, Μαυρουδής, 4oς: Ευαγγέλου

 

 

 

 

To Top