ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άνευρος Άρης, Αλ Χακίμ σε «ειδική αποστολή» και… φρένο στο σερί με ήττα 2-0

Ο Άρης πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα, αιφνιδιάστηκε από τον Παναθηναϊκό δεχόμενος γκολ μόλις στο 3ο λεπτό, με τον διαιτητή Αλ Χακιμ να αναλαμβάνει δράση στη συνέχεια και τους κιτρινόμαυρους να γνωρίζουν την ήττα με 2-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου για την 25η αγωνιστική.

Ο Άρης μπήκε νωθρά στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, πλήρωσε την αφέλειά του στα πρώτα λεπτά με γκολ στο 3ο λεπτό της συνάντησης. Έχοντας να διαχειριστούν το σοκ των πρώτων λεπτών οι κιτρινόμαυροι υπέπεσαν και σε άλλα λάθη τα οποία δεν ήταν μοιραία, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να βρίσκει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο από το 2ολεπτό και έπειτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά, όμως ο Αλ Χακιμ τους… έκοψε τη φόρα δίνοντας πέναλτι στον Παναθηναϊκό μόλις στο 48′ με τον Ιωαννίδη να ευστοχεί και να γράφει το 2-0.

ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ 4-3-3

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές συγκριτικά με το ματς κόντρα στον Βόλο, ενώ επέλεξε και διαφορετική διάταξη με τον Άρη να ξεκινάει το παιχνίδι με 4-3-3.

Συγκεκριμένα ο Κουέστα παρέμεινε στην εστία, με τους Οντουμπάτζιο, Μπράμπετς, Ρόουζ, Μοντόγια στην άμυνα. Ο Ζουλ επέστρεψε στον άξονα, έχοντας δίπλα του τους Νταρίντα και Τζούρασεκ, ενώ πίσω από τον Μορόν, βρέθηκαν από τα δεξιά ο Σουλεϊμάνοφ και από τα αριστερά ο Σαμόρα.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ VAR Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Μόλις στο 3ο λεπτό της συνάντησης ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Παλάσιος έσπασε από δεξιά στον Μπακασέτα που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά δόθηκε οφσάιντ, όμως μετά την εξέταση του VΑR το γκολ μέτρησε κανονικά για τους γηπεδούχους που είχαν και την επόμενη στιγμή δική τους. Στο 5ο λεπτό και ενώ οι παίκτες του Άρη δεν είχαν συνέλθει ακόμη από το σοκ του γρήγορου γκολ, ο Μπακασέτας έχασε ευκαιρία να σκοράρει, όμως ο Κουέστα ήταν παρών και έδιωξε τον κίνδυνο στο τετ α τετ με τον παίκτη του Παναθηναϊκού.

ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΑΡΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 25ΛΕΠΤΟ

Ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ του συνέχισε να πιέζει εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση που επικρατούσε στο στρατόπεδο του Άρη. Οι γηπεδούχοι είχαν στιγμές με τους Παλάσιος και Μπερνάρ, αλλά και ενα δοκάρι με τον Ιωαννίδη.

Από εκει και πέρα όμως ο Άρης ισορρόπησε το παιχνίδι, βρήκε τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησε τον αντίπαλο να γίνει παραπάνω επικίνδυνος. Μάλιστα οι κιτρινόμαυροι είχαν τις στιγμές τους, αρχικά στο 41′ οταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα απομακρύνθηκε από τους παίκτες των γηπεδούχων πανω στη γραμμή, ενώ στο 44 το σουτ του Σαμόρα έκοψε ο Μλαντένοβιτς.

ΕΧΑΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΣΑΜΟΡΑ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης έχασε την μεγαλύτερη στιγμή του με τον Σαμόρα. Ο Σουλεϊμάνοφ έκανε την σέντρα, κεφαλιά του Σαμόρα από πολύ καλή θέση που πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

 

ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕΣΩ VAR Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο 48΄ο διαιτητής Χακιμ υπέδειξε φάουλ φάντασμα έξω από την περιοχή του Άρη. Ο Μπερνάρ ανέλαβε την εκτέλεση με τη μπάλα να βρίσκει σε παίκτη του Άρη και τον Σουηδό ρέφερι να δίνει πέναλτι με τη βοήθεια του VAR και χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν η μπάλα έχει βρει χέρι παίκτη του Άρη, αφού δεν δόθηκε κανένα διαφωτιστικό ριπλέι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιωαννίδης, ο οποίος ευστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 2-0.

Ο ΝΤΡΑΓΚΟΦΣΚΙ ΕΙΧΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΚΑΡΘΙΑ

Στο 60ο λεπτό ο Άρης στάθηκε άτυχος απ το να ξαναμπει στο παιχνίδι.  Ο Μάνου Γκαρθία ο οποίος από την ώρα που πέρασε στο παιχνίδι άλλαξε την επιθετική εικόνα της ομάδας, έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είχε απάντηση, πέφτοντας και απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (80’ Αράο), Ζέκα, Μπακασέτας (89’ Βιλένα), Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (80’ Σπόραρ), Μπερνάρ (90+2′ Λημνιός).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια (72’ Φεράρι), Τζούρασεκ (46’ Μανού Γκαρσία), Ζουλ (71’ Βέλεθ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (84’ Φετφατζίδης), Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ), Σαμόρα.

Διαιτητής: Αλ-Χακίμ Μοχάμεντ

Βοηθοί: Κλίβερ και Τσουλούμ

Τέταρτος: Σιδηρόπουλος

VAR: Φαν Μπόεκελ και Μπούξμπαουμ

To Top