ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άνευρος, “γυμνός” από επιλογές, λυτρώθηκε (1-0) στις καθυστερήσεις!

Ο χειρότερος φετινός Άρης, άνευρος, δίχως λύσεις από τον πάγκο, γλίτωσε το κάζο στις καθυστερήσεις, με τον Ματίγια να σκοράρει και να χαρίζει στους “κιτρινόμαυρους” την νίκη με 1-0 επί της Λαμίας, για την 16η αγωνιστική! Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο σε παίκτες και διοίκηση, για την τραγική εικόνα του Άρη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Ο Σάββας Παντελίδης, επέλεξε σε σχηματισμό 4-2-3-1 τον Κουέστα στο τέρμα και από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κωνσταντινίδη, Βέλεθ, Δεληζήση και Βαλεριάνο. Στη μεσαία γραμμή οι Ιντζόγλου και Ματίγια, με τους Γκάμα και Ματέο στα άκρα, τον Ντιγκινί κορυφή και τον Μαρτίνες πίσω του.

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Χωρίς λύσεις επιθετικά, ο Άρης απείλησε ελάχιστα την Λαμία, που με μαζική άμυνα και αντεπιθέσεις κατάφερε σχετικά εύκολα να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνά της.

Στο 13΄ο Άρης έχασε τον Μπρούνο Γκάμα που τραυματίστηκε στο αριστερό του πόδι, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή και τη θέση του να παίρνει ο Μενέντεθ. Στο επόμενο λεπτό η πρώτη ευκαιρία για τον Άρη με τον Ματίγια να εκτελεί από τα αριστερά το κόρνερ, τον Βέλεθ να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και τον Σαράνοβ να απομακρύνει. Αυτή ήταν επί της ουσίας η μοναδική αξιόλογη τελική προσπέθεια του Άρη, με την Λαμία να μην απειλεί ιδιαίτερα από την πλευρά την εστία του Κουέστα. Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν το χειρότερό τους πρώτο ημίχρονο, στο φετινό πρωτάθλημα.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ…

Πιο κινητικός στο δεύτερο ημίχρονο, στο ξεκίνημά του ο Άρης, δίχως όμως να απειλήσει πρώτος, καθώς η πρώτη τελική ήραν από την Λαμία, με το σουτ του Μπερτόλιο στο 57΄να το μπλοκάρει με διπλή προσπάιθεια ο Κουέστα. Στο 64΄και πάλι ο Κουέστα, με εντυπωσιακή επέμβαση παραχώρησε σε κόρνερ το σουτ του αμαρκάριστου Μπερτόλιο!

Στο 66΄η πρώτη τελική του Άρη, με τον Ματέο από πλάγια θέση να σουτάρει και να κερδίζει το κόρνερ από τον Σαράνοβ! Μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για την Λαμία, με την προβολή του Μπαράλες να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Στο 78΄σέντρα του Μενέντεθ, με τακουνάκι πλάτη στην εστία προσπάθησε να απειλήσει ο Ντιγκινί, απομάκρυνε ο Σαράνοβ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, νέα ευκαιρία, με τον Ντιγκινί να σεντράρει συρτά και ο Γιουνές με προβολή αστοχεί μπροστά στην εστία της Λαμίας!

ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ!

Στο 90′ ο Παυλίδης σούταρε από τα δεξιά,  πάνω στη γραμμή ο Ασίγκμπα, απομάκρυνε! Στο 92΄ο Ματίγια λύτρωσε τον Άρη! Απευθείας χτύπημα φάουλ, η μπάλα πέρασε απ όλους και κατέληξε στα δίχτυα της Λαμίας για το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τους “κιτρινόμαυρους” να γλιτώνουν το κάζο στις καθυστερήσεις!

Άρης (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Ματίγια, Ιντζόγλου, Γκάμα(13΄λ.τρ. Μενέντεθ, 85΄Παυλίδης), Γκαρσία, Μαρτίνες (63΄Γιουνές), Ντιγκινί

Λαμία (Μ. Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέντζο, Μπεχαράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (89΄Σκόνδρας), Καραμάνος (85΄Ασίγκμπα), Τόμας (63΄Επστάιν), Δημούτσος, Βάντερσον

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας) – Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

To Top