Άνοιγμα Ζαγκλή στις 11 ομάδες – μετόχους της EuroLeague

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με 100 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, κάνοντας ουσιαστικά άνοιγμα στις 11 ομάδες – μετόχους της EuroLeague.

Ο ιθύνων νους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τέθηκε στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου όπου αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα για το μέλλον του μπάσκετ.

Μεταξύ άλλων, έκανε άνοιγμα στους ιδιοκτήτες των 11 ομάδων – μετόχων της EuroLeague Basketball, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης, χαράσσοντας μια κοινή συνισταμένη συνεργασίας για να βρουν λύσεις στα προβλήματα του χώρου.

«Η εφετινή σεζόν δείχνει ότι έχουμε την ευελιξία να αλλάξουμε πολλά πράγματα προς όφελος του αθλήματος. Νομίζω ότι με την σωστή συνεργασία και την απαραίτητη διάθεση όλων των φορέων, μπορούμε να βρούμε τη λύση ώστε να έχουμε τους κορυφαίους παίκτες στα “παράθυρα” των Εθνικών ομάδων. Δεν διαπραγματευόμαστε δημόσια, αλλά δουλεύουμε με γνώμονα την ενότητα και το καλό του παγκοσμίου μπάσκετ. Ο στόχος μας είναι να αναπτύξουμε το μπάσκετ και σε επίπεδο αγορών. Αυτό σημαίνει ότι η αγωνιστική δραστηριότητα των Εθνικών ομάδων πρέπει να έχει μία συνέχεια. Δεν γίνεται να περιορίζεται σε 2-3 εβδομάδες τον χρόνο. Γι’ αυτό και θέλουμε να χτίσουμε μία σχέση με τις 11 ομάδες-εταίρους της ECA, να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να σχεδιάσουμε μαζί μία κοινή συνισταμένη συνεργασίας και να βρούμε λύσεις».

Παράλληλα, ανέφερε πως ο τελικός του Intercontinental Cup ανάμεσα στην Μπούργος και την Κίμσα θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο στο Μπουένος Άιρες.

To Top