Άνοιξε δίαυλος επικοινωνίας για τον Άρη!

Η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μην έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους του Άρη να υπάρξει απευθείας συνάντηση μαζί του, όμως, το σίγουρο είναι ότι άνοιξε ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο πρωθυπουργός έφτασε το μεσημέρι στην πόλη και το βράδυ αναμένεται ν΄ αναχωρήσει και πάλι για την Αθήνα, με το πρόγραμμά του να είναι ιδιαίτερα «σφιχτό» και να περιλαμβάνει ομιλίες και την παρουσία του στη ΔΕΘ σε λίγη ώρα.

Παρ΄ όλα αυτά κατ΄ ιδίαν επαφή μαζί του είχε ο Γιάννης Ιωαννίδης και μάλιστα για αρκετή ώρα, αφού είναι χαρακτηριστικό πως οι δυο τους έκαναν μαζί την επίβλεψη του έργου στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Από την πλευρά τους, πάντως, άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά επιβεβαίωσαν ότι οι πολιτικοί και η κυβέρνηση δεν θα γυρίσουν την πλάτη τους στον Άρη και στο προσεχές διάστημα θα γίνει αυτή η συνάντηση. Άλλωστε, όπως διεμήνυσαν άνθρωποι του συλλόγου, θα υπάρξει σύντομα ευρεία συνάντηση στην Αθήνα, όπου οι δύο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν διεξοδικά τις ανάγκες του συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι τρία είναι τα βασικά «θέλω» των «κίτρινων» και αυτά μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

1. Η ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα του Άρη, με την… υπενθύμιση της μεγάλης ιστορίας, των χιλιάδων οπαδών που τον υποστηρίζουν και της δυναμικής του ονόματος των κίτρινων. Η άποψη άλλωστε, ότι στο θέμα επενδυτή, η πολιτεία θα πρέπει να δείξει (και αυτή…) τα ανάλογα αντανακλαστικά είναι μια από αυτές που κυριαρχεί και φυσικά αναμένονται οι πράξεις.

2. Το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ, με ενδεχόμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής τους (σε 100 ίσως και περισσότερες δόσεις), ώστε να υπάρξει η δυνατότητα επιβίωσης των κίτρινων στη Football League. Ο Άρης επαναλαμβάνει ότι δεν ζητάει να του χαριστούν χρέη, αλλά να διευκολυνθεί να τα πληρώσει.

3. Μια ρεαλιστική στα πλαίσια της νομιμότητας πάντα, ρύθμιση του θέματος των χρεών του ΑΣ Άρης  και άλλων φορολογικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν.

Με βάση, λοιπόν, τη σημερινή εικόνα υπάρχει η αίσθηση ότι άνοιξε ο δίαυλος επικοινωνίας του Άρη με την Πολιτεία και η τελευταία δεν θα μείνει απαθής, αλλά θα είναι κοντά στο μεγάλο «στοίχημα» της επιβίωσης του συλλόγου. Φυσικά, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και αναμένονται οι πράξεις από τους πολιτικούς, ειδικά αντιλαμβανόμενοι όλοι ότι βρισκόμαστε σε μία προεκλογική περίοδο, όπου τα λόγια μπορούν να λέγονται εύκολα, όμως σημασία έχουν τα έργα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο αίτημα προς τον πρωθυπουργό περί συνάντησης σήμερα στη Θεσσαλονίκη είχαν κάνει και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, όμως, ο Αντώνης Σαμαράς δεν συναντήθηκε με κανέναν εκπρόσωπο του συμπολίτη.

To Top