Άνοιξε θέμα για μειώσεις σε φόρους η κυβέρνηση

Το κρίσιμο ζήτημα των αναποτελεσματικών φόρων θέτει η κυβέρνηση στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, στη συνάντηση με το κλιμάκιο των δανειστών, μίλησε για την ανάγκη μείωσης στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση και του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

Στο θέμα θα επιμείνει και ο πρωθυπουργός 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το «Έθνος» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκε έντονα η μείωση του Δημοσίου, ενώ για πρώτη φορά το οικονομικό επιτελείο έθεσε το ζήτημα των αναποτελεσματικών φόρων, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% αλλά και την επανεξέταση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, θέμα στο οποίο αναμένεται να επανέλθει ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που θα έχει με την τρόικα την Πέμπτη.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έλαβαν ξεκάθαρη θέση στο θέμα σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει ρίσκο στους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος.

Πάντως το υπουργείο οικονομικών παρουσίασε μελέτη του ΙΟΒΕ για τις επιπτώσεις που θα έχει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Παράγοντες του υπουργείου οικονομικών θεωρούν ότι τα μηνύματα που έχουν λάβει από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον είναι ότι υπάρχουν πιθανότητες για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ωστόσο δεν φαίνεται να παίρνει το πράσινο φως η μείωση του φόρου στα καύσιμα.

Πηγή: newsbeast.gr

To Top