ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άντεξε ένα ημίχρονο, αλλά βαριά ήττα (1-4) του Άρη από την ΑΕΚ

Ο Άρης έμεινε “όρθιος” ένα ημίχρονο απέναντι στην ΑΕΚ, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Κουέστα, που έκανε δύσκολες επεμβάσεις, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα γκολ και έφυγαν νικητές από το “Κλεάνθης Βικελίδης”, με 1-4, για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ. Μαρτύριο για τον Άρη, αυτή η εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών, καθώς σήμερα δεν γλίτωσε την βαριά ήττα. Την Τετάρτη με Ολυμπιακό εντός έδρας, η επόμενη αναμέτρηση, τέσσερις “στροφές” πριν το φινάλε.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Κουέστα στο τέρμα για τον Άρη, με τους Ροζ δεξιά, Κόρχουτ αριστερά και δίδυμο στα στόπερ, Δεληζήση-Μπαγκαλιάνη. Στα χαφ, οι Σάσα-Ματίγια, με τους Μαντσίνι, Γκάμα και Μαρτίνες πίσω από τον Διαμαντόπουλο.

Μπάρκας για την ΑΕΚ στα γκολπόστ, με Λόπες, Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι και Παουλίνιο στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Κρίστιτσιτς και Σιμόες στα χαφ, ο Μάνταλος μπροστά τους και οι Λιβάγια, Βέρντε και Ολιβέιρα στην επίθεση τριάδα.

ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ

Η ΑΕΚ είχε το βαθμολογικό κίνητρο και ήταν αυτή που έδειξε πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο.Δύο σουτ των Λιβάγια και Μάνταλου στο 14΄και 15΄αντίστοιχα, δεν απείλησαν τον Κουέστα, όπως και η σέντρα-σουτ του Βέρντε στο 17΄.

Στο 24΄, ο Ολιβέιρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κουέστα, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, για το 0-1.

Άμεση αντίδραση του Άρη στο 29΄. Ο Γκάμα πήρε την μπάλα από τα αριστερά στη μεσαία γραμμή, πήρε μέτρα στο γήπεδο, σούταρε με το δεξί και σκόραρε, ισοφαρίζοντας (1-1), αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο πόδι του Τσιγκρίνσκι και άλλαξε πορεία, όσο χρειαζόταν για να μπερδέψει τον Μπάρκα.

ΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕ Ο ΚΟΥΕΣΤΑ…

Οι παίκτες του Ένινγκ ανέβασαν την πίεσή τους, έπειτα από την ισοφάριση, με τον Λευκορώσο διαιτητή Κουλμπάκοφ, να είναι ιδιαίτερα ελαστικός με τα μαρκαρίσματα των παικτών της ΑΕΚ.

Οι τελευταίες τελικές του α΄ημιχρόνου, είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον… Κουέστα, που έκανε τρεις μεγάλες επεμβάσεις, ενώ μία είχε ο… Μπαγκαλιάνης! Ο Ισπανός έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μάνταλου στο 42΄, όπως και αυτή του Σβάρνα στο 43΄ στην γωνία του, με την άμυνα του Άρη να αφήνει εκτεθειμένο τον Ισπανό. Όπως και στο 44΄, όταν άπλωσε το κορμί του ο Ίβηρας και σταμάτησε τον Κρίστιτσιτς, από τα αριστερά. Στο ίδιο λεπτό, ξανά ο Μάνταλος, αστόχησε αμαρκάριστος με το κεφάλι, ενώ ο Μπαγκαλιάνης, σταμάτησε εντυπωσιακά με τάκλιν από πίσω τον Ολιβέιρα, που έφευγε μόνος απέναντι στον Κουέστα.

ΤΟ… ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε τον Άρη, με τον Κουέστα να κάνει μία ακόμα επέμβαση στο σουτ του Ολιβέιρα, στο 49΄. Από κόντρα επίθεση του Άρη με τον Μαντσίνι στο 52΄, η ΑΕΚ πήρε την μπάλα μετά το κακό γύρισμα του Αργεντινού και ο Μάνταλος έβγαλε στον Ολιβέιρα, που αυτή τη φορά κέρδισε τον Κουέστα, για το 1-2.

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο 62΄, με τον Ροζ να διώχνει λανθασμένα, τον Σιμόες να γίνεται κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-3, αφού πρώτα αυτή, κόντραρε στο σώμα του Σάσα.

Το τελικό 1-4, διαμορφώθηκε από τον Σιμάνσκι στο 84΄, ο οποίος από την καρδιά της άμυνας του Άρη πέτυχε ένα ακόμα γκολ για τους φιλοξενούμενους.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Ματίγια, Σάσα (76΄Μπακούτσης), Γκάμα, Μαντσίνι, Μαρτίνες, Διαμαντόπουλος

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (81΄Οικονόμου), Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Σιμόες (81΄Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (73΄Σιμάνσκι), Λιβάγια, Βέρντε (61′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (73΄Αραούχο)

Διαιτητές: Αλεξέι Κουλμπάκοφ, Ντμίτρι Ζιουκ, Αλέι Μασλιάνκα βοηθοί, με 4ο τον Κουτσιαύτη και στο VAR τους Τζήλο, Ψαρρή

To Top