Άντεξε στην πίεση της Ιρλανδίας και ξεκίνησε με το δεξί η Αυστραλία (video)

Με το δεξί μπήκε η Αυστραλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών! Η οικοδέσποινα χώρα επικράτησε 1-0 της Ιρλανδίας χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Κέιτλι και πήρε φόρα για την συνέχεια.

Αντιθέτως, η Ιρλανδία έμεινε με άδεια χέρια στην πρεμιέρα της σε Μουντιάλ Γυναικών, παρότι πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλό της και άξιζε να πάρει κάτι καλύτερο από τον αγώνα.

Η Αυστραλία είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος, αλλά δυσκολευόταν υπερβολικά να φτιάξει φάσεις μπροστά στην εστία της Μπρόσναν. Μάλιστα, οι Ιρλανδές παίκτριες έβαζαν μπόλικη δύναμη στο παιχνίδι τους, με αυτές της γηπεδούχου ομάδας να δείχνουν να… μασάνε σε αυτό και να μην «ανταποδίδουν», με το ημίχρονο να βγαίνει χωρίς σκορ.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε τα «καγκουρό» να μπαίνουν δυνατά και να βρίσκουν το προβάδισμα με πέναλτι της Κέιτλι στο 52ο λεπτό, το οποίο πανηγυρίστηκε έντονα από τον κόσμο που είχε κατακλύσει τις κερκίδες του γηπέδου (σσ. σχεδόν 76 χιλ. οπαδοί). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη σε επίπεδο απόδοσης για την Αυστραλία, αφού είδε την Ιρλανδία να πιέζει ασφυκτικά και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Λίγο η αστοχία των Βρετανών, λίγο και η καλή εμφάνιση της Άρνολντ ήταν αρκετά για να κρατήσει το μηδέν, αλλά και τη σπουδαία νίκη η Αυστραλία.

To Top