Άντονι: “Όταν περνάς πάνω από πτώματα για να πας σχολείο, δεν φοβάσαι τίποτα στο ποδόσφαιρο”

Ο Άντονι σε άρθρο του στο Players Tribune μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια σε φαβέλα του Σάο Πάουλο και εξήγησε τον λόγο που δεν αισθάνεται πίεση στο ποδόσφαιρο.

Ένα από τα πρόσωπα της εθνικής Βραζιλίας και γενικότερα του Μουντιάλ του Κατάρ είναι ο Άντονι. Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Players Tribune αναφέρθηκε στα δύσκολά του παιδικά χρόνια και τις τραυματικές εμπειρίες στη χώρα του.

“Γεννήθηκα στην κόλαση, δεν είναι αστείο. Για τους Ευρωπαίους φίλους μου που δεν ξέρουν, η φαβέλα στην οποία μεγάλωσα στο Σάο Πάουλο ονομάζεται Ινφερνίνιο (μικρή κόλαση).

Ήμασταν συνηθισμένοι στο να βλέπουμε όπλα και δεν μας τρόμαζαν πια. Ήταν κομμάτι της καθημερινότητας. Φοβόμασταν περισσότερο εφόδους της αστυνομίας σπίτι μας. Μία μέρα έσπασαν την πόρτα μας για έλεγχο, χωρίς να βρουν κάτι” έγραψε αρχικά.

Στη συνέχεια περιέγραψε μία ανατριχιαστική εμπειρία: “Μία φορά στον δρόμο για το σχολείο, όταν ήμουν 8 ή 9 ετών βρήκα στον δρόμο έναν άνδρα ξαπλωμένο. Δεν έκανε κάποια κίνηση. Όταν πλησίασα κατάλαβα ότι ήταν νεκρός. Στη φαβέλα γίνεσαι και κάπως απαθής. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος, έκλεισα τα μάτια και πήδηξα πάνω από το πτώμα”.

Όταν μιλάω στα Μέσα πάντα με ρωτάνε για τα όνειρά μου. Το Champions League, το Παγκόσμιο Κύπελλο, τη Χρυσή Μπάλα. Αλλά δεν ήταν αυτά τα όνειρά μου. Ήθελα απλά να βγάλω τους γονείς μου από τη φαβέλα”.

Τέλος, εξήγησε γιατί δεν αισθάνεται πίεση στο ποδόσφαιρο: “Δεν αισθάνομαι πίεση. Όταν πρέπει να περνάς πάνω από πτώματα για να πας σχολείο δεν φοβάσαι τίποτα στο ποδόσφαιρο”.

To Top