ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άξιζε τη νίκη ο Άρης, άτυχος και με παίκτη λιγότερο έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο…

Με 10 παίκτες από το 11ο λεπτό, με δύο αναγκαστικές αλλαγές κι όμως ο Άρης έπαιξε πολύ καλύτερα από τον τον Πανιώνιο, αλλά έχασε δύο βαθμούς (1-1) για την 21η αγωνιστική! Ο Ματίγια το γκολ του Άρη, ανώτεροι στη συνέχεια οι “κιτρινόμαυροι” άξιζαν το “τρίποντο”. Αψυχολόγητη αποβολή του Μπάσα στο ξεκίνημα του αγώνα…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε τον αγώνα ο Άρης, με τον Σάββα Παντελίδη να αφήνει εκτός ενδεκάδας τον Βέλεθ. Κουέστα στο τέρμα και από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, οι Τζανακάκης, Δεληζήσης, Ροζ και Κόρχουτ. Μπάσα-Ματίγια στα χαφ, δεξιά ο Ματέο, αριστερά ο Λάρσον, κορυφή ο Ντιγκινί και πίσω του ο Τόνσο.

ΜΕ 10 ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ…

Με τις χειρότερες των προϋποθέσεων ξεκίνησε ο αγώνας για τον Άρη, καθώς στο 11΄ο Μιτζέν Μπάσα άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, με σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μαξίμοβιτς στη μεσαία γραμμή! Οι “κιτρινόμαυροι” δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν την πίεση, όπως ξεκίνησαν από την αρχή του αγώνα. Στο 30΄τεράστια ευκαιρία για τον Άρη! Φοβερή προσπάθεια του Ματέο, στον Λάρσον, σουτ του Σουηδού, κόρνερ από τον Κότνικ εντυπωσιακά! Στη συνέχεια της φάσης, κεφαλιά του Δεληζήση, λίγο πάνω από την εστία του Πανιωνίου!

Στο 37΄ο Ντιγκινί δοκίμασε το αριστερό του πόδι, εκτός μεγάλης περιοχής, σημάδεψε όμως τον Κότνικ που μπλόκαρε. Δύο φάσεις σε ένα λεπτό, στο 41΄! Εξαιρετική κόντρα επίθεση του Άρη, ο Ντιγκινί βρήκε τον Λάρσον στην μεγάλη περιοχή, που δεν σούταρε στην κίνηση, πήγε να κάνει το κοντρόλ και έχασε την μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ντουμιρσάι έκανε καλό σουτ με πολλά φάλτσα, ο Κουέστα εκτινάχθηκε και παραχώρησε το κόρνερ.Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Άρη πολύ καλύτερο του Πανιωνίου, παρότι με 10 παίκτες από νωρίς.

Ο ΜΑΤΙΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΞΑΝΑ! ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ…

Το… μαγικό πόδι του Ματίγια, έδωσε στον Άρη αυτό που δικαιούταν. Ο Ισπανός με απευθείας χτύπημα φάουλ (όπως με την Λαμία), έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” του Κότνικ στο 47΄για το 1-0! Ο Πανιώνιος αντέδρασε και ισοφάρισε στο 56΄με πλασέ του Τσιλούλη μέσα από την μικρή περιοχή, με τους παίκτες του Άρη να ζητούν χέρι, αλλά τον Κουτσιαύτη να έχει άλλη άποψη και να δείχνει σέντρα.

Στο 61΄το σουτ του Λάρσον, πέρασε λίγα μέτρα έξω από την εστία του Πανιωνίου, σε μία ακόμα τελική του Άρη στο ματς. Στο 68΄ο Δεληζήσης αποχωρεί τραυματίας, με τον Φετφατζίδη να μπαίνει στο ματς και στο 72΄να στρώνει στον Ματίγια, που σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής με τον Κότνικ να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ!Στο 74΄ μία ακόμα ευκαιρία για τον Άρη, με τον Λάρσον να κλέβει, συρτό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κότνικ! Νέα αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη, στο 76΄ο Τόνσο αποχώρησε με πρόβλημα, δεύτερη σερί αλλαγή από τραυματισμό σε λίγα λεπτά.

Στο 84΄ο Άρης προσπάθησε για το γκολ της νίκης, το σουτ του Ντιγκινί στα σώματα, στη συνέχεια της φάσης δεν μπόρεσαν οι παίκτες του Παντελίδη να κάνουν το σουτ. Στο 85΄ οι “κιτρινόμαυροι” ζήτησαν πέναλτι για χέρι, τίποτα από τον Κουτσιαύτη. Sε γύρισμα της μπάλας από τον Μαρτίνες, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μακρύλλου αλλά ο Κουτσιάτης θεώρησε κακώς ότι ήταν ακούσιο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για το γκολ της νίκης, δεν τα κατάφεραν με τον κόσμο να τους επιβραβεύει στο τέλος για την προσπάθειά τους με ένα ζεστό χειροκρότημα, απαιτώντας νίκη στην Τούμπα!

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης (68΄λ.τρ. Φετφατζίδης), Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα, Mατίγια, Ματέο (64΄Βέλεθ), Ντιγκινί, Τόνσο (76΄ λ. τρ. Μαρτίνες), Λάρσον

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Α. Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κόσιτς, Κόρμπος, Μακσίμοβιτς (λ. τρ. 14΄Άρτσε), Μακρύλλος, Τσιλούλης (87΄Καμαρά), Σιντί (80′ Σπιριντόνοβιτς), Ντουμιρσάϊ

Διαιτητής: Α. Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Α. Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας) – Η. Κωνσταντίνου (Πρέβεζας)

4ος: Δ. Μαλούτας (Ημαθίας)

 

To Top