ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άξιος της μοίρας του, ακίνδυνος και χωρίς αγωνιστικό πλάνο, ήττα (1-0) στην Λιβαδειά…

Το… φάντασμα του Άρη έκανε και πάλι την εμφάνισή του και γνώρισε την ήττα από μία ομάδα που είναι από τις χειρότερες του φετινού πρωταθλήματος, τον Λεβαδειακό, με 1-0 για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τραγική εμφάνιση των “κιτρινόμαυρων”, χωρίς καμία δικαιολογία πλέον για την εικόνα αυτή…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Σάββας Παντελίδης δεν προχώρησε σε… εκπλήξεις αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα. Σε σχηματισμό 4-2-3-1 οι έντεκα του Άρη από το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Κουέστα στο τέρμα, με τους Τζανακάκη, Δεληζήση, Μπάσα και Βαλεριάνο στην άμυνα. Σιώπης και Ματίγια στη μεσαία γραμμή με τους Κόρχουτ αριστερά, Ματέο δεξιά, Ντιγκινί κορυφή και τον Τόνσο σε ρόλο “10αριού”.

ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ…

Μετά από ένα 15λεπτο χωρίς καμία ουσιαστική ευκαιρία από τις δύο ομάδες, ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος. Σέντρα του Τζανακάκη από τα δεξιά, στο 16΄, ο Ντιγκινί στόπαρε με το στήθος μέσα στην μεγάλη περιοχή, σούταρε με τη μία, με τον Μπάγιτς να απομακρύνει τον κίνδυνο για την εστία του. Η κατοχή στο πρώτο 20λεπτο, ήταν 61% υπέρ του Άρη και 39% για τους γηπεδούχους, που “απάντησαν” στην ευκαιρία του Άρη δέκα λεπτά σχεδόν μετά. Στο 25΄ ο Νανγκίς μπήκε στην μεγάλη περιοχή του Άρη από τα αριστερά, γύρισε στον Μαρκόφσκι που μπροστά στον Κουέστα αστόχησε. O Άρης είχε την υπεροχή, δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα και ο Λεβαδειακός το εκμεταλλεύτηκε. Σέντρα από τα δεξιά στο 38΄, ο Μαρκόφσκι στην καρδιά της άμυνας του Άρη κέρδισε στον αέρα τον Μπάσα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0.

… ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!

Ο Παντελίδης έριξε στο δεύτερο ημίχρονο τον Λάρσον στο ματς αντί του Κόρχουτ, προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του για να κυνηγήσει την ισοφάριση. Στο 46΄ο Ντιγκινί δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά, ενώ ένα σουτ του Λάρσον στο 39΄πέρασε άουτ. Ο Λεβαδειακός αντέδρασε και απείλησε με μακρινό σουτ του Στανόγιεβιτς στο 52΄, το οποίο μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Κουέστα. Στο 56΄και πάλι ο Ισπανός γκολκίπερ του Άρη μπλόκαρε σουτ, αυτή τη φορά από τον Ζησόπουλο, που εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη απομάκρυνση του Σιώπη. Ο Λάρσον δοκίμασε και πάλι το πόδι του στο 58΄, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή και κατέληξε κόρνερ, ελάχιστα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.

Στο 69΄ευκαιρία για τον Άρη, με γυριστό σουτ του Ματέο, το οποίο έδιωξε ο Μπάγιτς πριν βάλει την προβολή ο Μπάσα, λίγο έξω από την γραμμή της εστίας του Λεβαδειακού. Στο 76΄ο αμαρκάριστος Ματέο σε σέντρα από τα δεξιά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα προς την εστία των γηπεδούχων. Ο Ματίγια αμαρκάριστος στο 83΄εκτός μεγάλης περιοχής, σούταρε με την μπάλα ψηλά άουτ. Κάποιες προσπάθειες των “κιτρινόμαυρων” στα τελευταία λεπτά, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, με τον Άρη να γνωρίζει εν τέλει την ήττα με 1-0 και να χάνει έδαφος βαθμολογικά.

Λεβαδειακός (Ν. Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμούρης, Αντιλέχου, Ανγκούα, Ζησόπουλος, Κονέ, Στανόγιεβιτς, Μαρκόφσκι, Νανγκίς (62΄Σαβαντογκό), Γιακουμάκης (69΄Μητρόπουλος)

Άρης (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Μπάσα, Δεληζήσης, Σιώπης, Ματίγια, Γκαρσία (82΄Μαρτίνες), Κόρχουτ (46΄Λάρσον), Τόνσο (72΄Διαμαντόπουλος), Ντιγκινί

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας) – Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

 

 

To Top