ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άπιαστοι οι Ουαλοί

Το όνειρο συνεχίζεται για την Ουαλία! Η ομάδα του Κόουλμαν δεν μπλόκαρε μπροστά στην τεράστια πρόκληση, επικράτησε 3-0 κόντρα στην Ρωσία και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro βγαίνοντας μάλιστα πρώτη στον 2ο όμιλο.

Το σχέδιο του Σλούτσκι να παίξει ψηλά, απέτυχε παταγωδώς και οι Ουαλοί αναστάτωναν σε κάθε τους αντεπίθεση την άμυνα του Ακινφέεφ. Το σκορ άνοιξε με ψύχραιμο πλασέ ο Ράμσεϊ (11’) και λίγο αργότερα ο Τέιλορ (20’) διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Από το πάρτι δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μπέιλ, που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 67ο λεπτό.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
1. Ουαλία 7
2. Αγγλία 5
3. Σλοβακία 4
4. Ρωσία 1

Το ματς:

Ονειρεμένο ξεκίνημα για την Ουαλία στο παιχνίδι. Ο Λέονιντ Σλούτσκι είδε το πλάνο του να πηγαίνει περίπατο από το πρώτο 20λεπτο. Το γεγονός ότι οι Ρώσοι έπαιζαν με την άμυνά τους πολύ ψηλά βόλεψε απίστευτα τους παίκτες του Κόουλμαν, που περίμεναν τις αντεπιθέσεις. Η Ουαλία ήταν «φωτιά» στην κόντρα και χτύπησε δύο φορές νωρίς-νωρίς. Πρώτα με εξαιρετικό πλασέ του Ράμσεϊ (11’) και στη συνέχεια με διπλή προσπάθεια του Τέιλορ (20’, 2-0).

inner

Στη συνέχεια η Ρωσία, που προσπαθούσε να ξεπεράσει το σοκ, πήρε την κατοχή όμως με εξαίρεση μια ευκαιρία του Τζιούμπα (27’) δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Χένεσι. Αντίθετα, η «αρκούδα» θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή καθώς από τις αντεπιθέσεις των Ουαλών , που συνδυάστηκαν με τρομερά σλάλομ του Μπέιλ, θα μπορούσε να είχε δεχτεί κι άλλα τέρματα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος.

Τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο 45λεπτο. Η Ρωσία ήταν ανύπαρκτη μεσοεπιθετικά και οι Ουαλοί συνέχιζαν να βγάζουν τελικές μέσω των αντεπιθέσεων. Μια-δυο-τρεις και το κακό για τον Ακινφέεφ τρίτωσε, αφού δέχτηκε ακόμη ένα τέρμα από τον Μπέιλ στο 67ο λεπτό.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών ο ρυθμός στο ματς έπεσε. Ο Σλούτσκι έριξε στο ματς παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Κόουλμαν από την πλευρά του φρέσκαρε την ομάδα του ενόψει της συνέχειας. Έτσι και με δεδομένο πως τα πάντα είχαν κριθεί –ουσιαστικά απ’ το πρώτο ημίχρονο- δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε, που βρήκε τους Ουαλούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση.

Ρωσία (Λέονιντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σμολνίκοφ, Ιγκνάσεβιτς, Β.Μπερεζούτσκι (46’ Α.Μπερεζούτσκι), Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ, Μαμάεφ, Σμόλοφ (70’ Σαμέντοφ), Κοκόριν, Σιρόκοφ (52’ Γκολοβίν),Τζιούμπα

Στον πάγκο: Σισκίν, Νοϊστέντερ,, Γιουσούποφ, Λοντίγκιν, Γκιγιέρμε, Ιβάνοφ, Σάτοφ, Τορμπίνσκι, Στσένικοφ

Ουαλία (Κρις Κόουλμαν):
Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Λέντλεϊ (76’ Κινγκ), Άλεν (74’ Έντουαρντς), Ράμσεϊ, Βόουκς, Μπέιλ (83’ Τσερτς)

Στον πάγκο: Κανού, Ο.Φ.Γουίλιαμς, Τζ.Γουίλιαμς, Ρίτσαρντς, Κότεριλ, Κόλινς, Τζόναθαν Γουίλιαμς, Γουόρντ, Βον

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Γήπεδο: Stade Municipal (Τουλούζη)

Πηγή: sport-fm.gr

To Top