Άργησε να μπει στο παιχνίδι, έχασε (2-1) αλλά δεν είναι ώρα για δάκρυα! Προέχει ο “τελικός” στη Βέροια!

Δύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσίασε ο Άρης στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Άργησε να μπει στο παιχνίδι και όταν το έκανε απείλησε τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι… Η ήττα με σκορ 2-1 τον έφερε και πάλι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα ψέματα τελείωσαν. Την επόμενη Δευτέρα υπάρχει “τελικός” για τον Άρη στη Βέροια.

Από το πρώτο λεπτό ο Άρης δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό του, δεν μπόρεσε να ανακόψει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Στο 9′ σε κόρνερ των γηπεδούχων ο Τζιμπούρ βρέθηκε μόνος στην καρδιά της άμυνας του Άρη και έκανε το 1-0. Μόνος του βρέθηκε, όμως, γιατί προηγήθηκε φάουλ του Μανωλά πάνω στον Ανδρέα Ηρακλή, που έσπρωξε τον προσωπικό αντίπαλο του Τζιμπούρ πριν την εκτέλεση μπροστά στα μάτια του Σιδηρόπουλου, ο οποίος δεν υπέδειξε την παράβαση.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και το έκανε δύο φορές. Η πρώτη ήταν στο 11′ όταν μετά από προσωπική ενέργεια ο Τάτος πάσαρε στον Διαμαντάκο, ο οποίος καθυστέρησε να σουτάρει, τον πρόλαβε ο Μανωλάς και έσωσε τον Ολυμπιακό. Η δεύτερη ήταν στο 31′ όταν ο Τάτος πέρασε πέντε παίκτες του Ολυμπιακού και με την βοήθεια της τύχης (πήρε όλες τις κόντρες), έφτασε μπροστά στην εστία του Μέγιερι, αλλά την τελευταία στιγμή ο Μανωλάς έδιωξε σε κόρνερ!

Οι ερυθρόλευκοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 38′ όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια του Βλαχοδήμου η μπάλα έφτασε στο κέντρο της άμυνας του Άρη. Ο Μανιάτης πρόλαβε το αμυντικό δίδυμο, πλάσαρε σωστά και έγραψε το 2-0 για τον Ολυμπιακό, που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Άρης δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, ήταν ασύνδετος, με κακές αλληλοκαλύψεις στην άμυνα…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές του Μιχαλήτσου, που έβγαλε από τον αγώνα τους Ηρακλή και Κοτσαρίδη και πέρασε τους Τριανταφυλλάκο και Αγγελούδη. Το σχήμα του Άρη έγινε πιο ορθολογικό, καθώς πέρασε δεξί μπακ ο Καζναφέρης, αριστερά στην επίθεση ο Διαμαντάκος και ο Τριανταφυλλάκος έπαιξε δίπλα στον Παπαστεριανό.

Οι κίτρινοι κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα, έλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και ευτύχησαν να σκοράρουν στο 65′ με κεφαλιά του Αγγελούδη από σέντρα του Τάτου. Ο Ολυμπιακός έριξε την ταχύτητά του και απείλησε τον Άρη κυρίως μέσα από στημένες φάσεις, στις οποίες η άμυνα του Άρη είχε τεράστιο πρόβλημα. Μόνο ο Σιόβας βρέθηκε τρεις φορές σε θέση για γκολ, αλλά αστόχησε. Στο 84′ ο Τριανταφυλλάκος έκανε λάθος στο κέντρο, ο Τζιμπούρ βρέθηκε μόνος του με τον Διούδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε.

Στο 86′ ο Σιδηρόπουλος αποχώρησε από το γήπεδο με τράβηγμα στον δικέφαλο και το παιχνίδι ολοκλήρωσε ο τέταρτος, Καλογερόπουλος, ο οποίος πάντως στέρησε από τον Άρη τη δυνατότητα να απειλήσει, όταν στις καθυστερήσεις δεν έδωσε φάουλ του Χολέμπας στον Καζναφέρη σε καλό σημείο. Ο Άρης δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο ως το φινάλε και έφυγε ηττημένος από το “Γ. Καραϊσκάκης” και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ματς της χρονιάς με την Βέροια. Αγωνία για τον Κοέλιο που δεν μπόρεσε τελικά να παίξει, αλλά και για τον Ζαραδούκα που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 56′ με πόνους στη γάμπα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Mέγιερι, Παπάζογλου, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέβας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάδο (66′ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (78′ Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (88′ Γκρέκο), Τζιμπούρ.

ΑΡΗΣ: Διούδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Τάτος, Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Ζαραδούκας (56′ Τσουκάνης), Διαμαντάκος, Ηρακλής (46′ Αγγελούδης), Κοτσαρίδης (46′ Τριανταφυλλάκος).

 

 

To Top