ΑΠΟΨΕΙΣ

Άρης=αξίες! Η αποκάλυψη του Χαριστέα, το μεγαλείο ενός λαού και τα… άπαρτα κάστρα!

Μέρες γενεθλίων, μηνυμάτων, προοπτικής για τον Άρη, με την απαραίτητη αναφορά στο χθες, την ανάγκη συσπείρωσης στο σήμερα και το βλέμμα στο μέλλον.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Άρης έγινε 105 χρόνων, ειπώθηκαν πολλά, με την δική τους αξία και βαρύτητα το καθένα… Ένας από τους παίκτες με τεράστια συμβολική αξία για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Άγγελος Χαριστέας προχώρησε σε μια (για πρώτη φορά) αποκάλυψη σχετικά με τον ίδιο και την καριέρα του.

Στην επετειακή ραδιοφωνική εκπομπή του Yellow Radio, μας… εκμυστηρεύτηκε on air, ότι έφτασε ένα βήμα πριν σταματήσει το ποδόσφαιρο, είκοσι χρόνια πριν, αλλά τον κράτησε, του άλλαξε την γνώμη ο λαός του Άρη. Ήταν οι μέρες που είχε επιστρέψει από τον δανεισμό του στον Αθηναϊκό και οι άνθρωποι, τότε του Άρη δρομολόγησαν την εκ νέου παραχώρησή του με την μορφή δανεισμού. Ο Χαριστέας είχε απογοητευτεί και είχε πάρει την απόφαση να γυρίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες και να σταματήσει το ποδόσφαιρο, κάνοντας κάτι άλλο στην ζωή του…

Θα μπορούσε να είχε χαθεί ένα ταλέντο, ένα τεράστιο κεφάλαιο για όλην την ποδοσφαιρική Ελλάδα, αλλά αυτό αποτράπηκε… Όπως ομολόγησε ο ίδιος, τον κράτησαν οι φίλαθλοι του Άρη. Μαζεύτηκαν τότε αρκετοί και έπεισαν και τον ίδιο να μην τα παρατήσει, αλλά και την τότε διοίκηση του Άρη, να δώσει την ευκαιρία στο “σπλάχνο” της… Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία… Ο Χαριστέας έλαμψε εκτυφλωτικά στον Άρη και στο ποδόσφαιρο, φτάνοντας στην κορυφή όλης της Ευρώπης.

Ο ίδιος είκοσι χρόνια μετά έβαλε την στιγμή αυτή, στην ίσως πιο ψηλή θέση, τονίζοντας ότι το μεγαλείο ενός λαού μπορεί να κάνει θαύματα. Μήπως έχει άδικο; Ο Άρης στα όσα χρόνια της ιστορίας του έπαθε πολλά, βίωσε πολλές μαύρες σελίδες, ταλαιπωρήθηκε, ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Κι όμως άντεξε, στάθηκε στα πόδια του, γιατί είχε ένα ανεξάντλητο “οπλοστάσιο”: τον κόσμο του και την αντοχή του. Εάν δεν ήταν αυτός θα είχε βιώσει πολλά χειρότερα. Ξεκάθαρα.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, αυτός ο κόσμος κράτησε άπαρτα “κάστρα”, όπως τα κάστρα της αξιοπρέπειας, των αξιών, των ιδανικών, της μαχητικότητας και του πάθους. Γι αυτό και αποκτά τεράστια σημασία, ο τρόπος με τον οποίο τίμησαν τα φετινά γενέθλια του Άρη, οι οργανωμένοι οπαδοί ξημερώματα της 25ης Μαρτίου: “φωταγώγησαν” τα κάστρα της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους εκείνους που υπηρετούν το… σκοτάδι και την υποκρισία. Αυτά τα “κάστρα” θα παραμείνουν άπαρτα.

To Top