ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης έκσταση! Με νέο “τρίποντο” (2-0) έστειλε το μήνυμα σε όλους!

Με ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο ο Άρης “καθάρισε” και την Λάρισα, έκανε το “δύο στα δύο” χωρίς μάλιστακαι παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα! Γκολάρες από Γιουνές και Γκαρσία, ενώπιον 20.000 και πλέον φιλάθλων του στο κατακίτρινο Καυτανζόγλειο!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΡΗΣ

Ο Πάκο Ερέρα δεν άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας, διατηρώντας το 4-2-3-1 αλλά και τις επιλογές του στην αρχική ενδεκάδα, όπως ακριβώς και στη Λαμία. Κουέστα στο τέρμα με τους Τζανακάκη, Βέλεθ, Δεληζήση και Βαλεριάνο στην άμυνα. Μπάσα-Ματίγια στη μεσαία γραμμή με τους Γκάμα δεξιά και Ματέο αριστερά. Πίσω από τον μοναδικό φουνταριστό Γιουνές, ο Ντιγκινί.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΡΗ ΚΑΙ… ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΖΟΒΑΡΑΣ

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να επιβάλλουν από την αρχή την υπεροχή τους στον αγώνα και το κατάφεραν με την Λάρισα να αμύνεται μαζικά. Ο Τζοβάρας αρνήθηκε πεισματικά να βγάλει κάρτα στο πρώτο 20λεπτο σε παίκτη της Λάρισας, παρά τα πολλά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων. Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη στο 18΄με τον Μπάσα να δοκιμάζει το δεξί του πόδι, εκτός μεγάλης περιοχής και τον Κρίστινσον, να απομακρύνει στην αριστερή του γωνία! Στο 32΄ τεράστια ευκαιρία για τον Άρη! Γύρισμα του Τζανακάκη, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, μόνος ο Ντιγκινί πλάσαρε ελάχιστα άουτ! Σουτ του Ματέο Γκαρσία στο 36΄, εκτός μεγάλης περιοχής, στη γωνία του ο Κρίστινσον. Τελευταία αξιόλογη ευκαιρία μία προσπάθεια του Γιουνές που έφυγε μόνος απέναντι στον Κρίστινσον, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε με τα πόδια, όμως ο φορ του Άρη υποδείχθηκε σε θέση οφ σαιντ.

ΜΑΖΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΑΕΛ, ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΑΡΗ

Κόρνερ του Ματίγια από τα δεξιά, στο 47΄, ο Δεληζήσης πιο ψηλά απ όλους, άουτ! Στο ο Ματέο Γκαρσία προσπάθησε να απειλήσει από πλάγια θέση, στο εξωτερικό των διχτύων της εστίας της Λάρισας η μπάλα και άουτ. Νέα ευκαιρία και πάλι από τα αριστερά, με τον Ντιγκινί να σουτάρει και τον Κρίστινσον να παραχωρεί το κόρνερ. Στο 61΄μοναδική διπλή ευκαιρία για τον Άρη! Σουτ του Ντιγκινί από το ύψος της μεγάλης περιοχής στα σώματα, νέο σουτ από τον Γκάμα, ελάχιστα άουτ!

Ο ΓΙΟΥΝΕΣ ΤΟΥΣ… ΚΑΡΦΩΣΕ!

Στο 71΄ο Άρης προειδοποίησε χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με τον Γιουνές να στέλνει τη μπάλα στο κάθετο δεξί δοκάρι με κεφαλιά μετά από το φάουλ του Γκάμα! Ο Τυνήσιος όμως δεν είπε την τελευταία του κουβέντα! Στο αμέσως επόμενο λεπτό, σέντρα του Τζανακάκη από τα δεξιά και με το στήθος ο 32χρονος φορ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

ΤΟΥΣ… ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΝΤΙΓΚΙΝΙ!

Ο Γκαρσία γύρισε στη μικρή περιοχή και ο Ντιγκινί πεσμένος την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0 στο 75΄με τον Άρη να έχει ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο, όπου έδειξε την μεγάλη του ποιότητα.

Οι συνθέσεις: 

Άρης (Π. Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μπάσα, Ματίγια (81′ Μενέντεθ), Ντιγκινί (76΄Κολάσο), Γκάμα (84′ Ναζλίδης), Ματέο, Γιουνές

Λάρισα (Σ. Αντωνίου): Κρίστινσον, Σαχίτι (46΄Καρανίκας), Γκοίκοβιτς, Γρομητσάρης, Γκόλιας, Χούμπσεβ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (63΄Νούνιτς), Πίτι, Ντέλετιτς

To Top