ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης “έτρεχε” με… 110, σκούπισε (3-1) τη Λαμία μέσα σε τέσσερα λεπτά

Τέσσερα λεπτά ήταν αρκετά, με τους κιτρινόμαυρους να στήνουν… πάρτι απέναντι στην Λαμία κερδίζοντας με 3-1 για την 2η αγωνιστική των play off.

Ο Άρης συμπλήρωσε πριν από λίγες μέρες τα 110 χρόνια από την ίδρυσή του, με τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να το… γιορτάζουν στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης, νικώντας τη Λαμία με 3-1 μέσα σε 4 λεπτά.

Την αρχή έκανε ο Σουλεϊμάνοφ στο 55′ με ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Μάνου Γκαρθία έβαλε ένα ακόμη ομορφότερο στο αμέσως επόμενο λεπτό, για να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα ο Μπράμπετς στο 59′ ανοίγοντας λογαριασμό για τη φετινή χρονιά.

Η Λαμία έβαλε το γκολ της… τιμής στο 89′ με τον 18χρονο Κοντονίκο που πέτυχε το πρώτο του τέρμα στη Superleague.

ΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ Ο ΑΡΗΣ

Με κάτι καινούργιο που δεν έχουμε ξαναδεί στη σεζόν, παράταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος στον αγώνα με τη Λαμία για τη 2η αγωνιστική των playoffs. Ο προπονητής του Άρη χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μαζί τους Μορόν και Ανσαριφάρντ, θέλοντας προφανώς να δοκιμάσει πως λειτουργεί το σχήμα με τους δυο φορ.
Κατά τα άλλα η ενδεκάδα δεν είχε εκπλήξεις. Ο Κουέστα στο τέρμα, Οντουμπάτζιο και Φεράρι στα δυο άκρα με τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς στόπερ, στα χαφ Ζουλ, Νταρίντα με τον Μάνου Γκαρθία να επιστρέφει στο βασικό σχήμα ενώ τους Μορόν και Ανσαριφάρντ πλαισίωσε στην επίθεση ο Σουλεϊμάνοφ.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ… ΑΣΦΑΙΡΟΣ Ο ΑΡΗΣ

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά από τη Λαμία στην αναμέτρηση, θέλοντας να εκμεταλλευτεί και την έδρα του. Οι κιτρινόμαυροι είχαν την κατοχή και μάλιστα είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 7ο λεπτό με τον Μορόν, που… χόρεψε την άμυνα της Λαμίας στην μικρή περιοχή και σούταρε, με τον Κοσέλεφ να απομακρύνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Άκη Μάντζιου συνέχισαν να παίζουν στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο όμως στην τελική επιλογή είχαν προβλήματα και δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Κοσέλεφ. Κάτι που πάντως έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 41′ . Ωραία αντεπίθεση της Λαμίας με τον Τσιλούλη να βγαίνει από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά στην απέναντι πλευρά με τον Μάλτσι ανενόχλητος να επιχειρεί το σουτ και τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Κουέστα.

ΤΡΕΙΣ ΓΚΟΛΑΡΕΣ ΣΕ 4 ΛΕΠΤΑ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σαβέριο να παίρνει τη θέση του Ανσαριφάρντ και τους κιτρινόμαυρους να πιέζουν από το ξεκίνημα χωρίς όμως φάση μέχρι το 55′ όπου ξεκίνησε το πάρτι, με δύο πανέμορφα γκολ των Σουλεϊμάνοφ και Μάνου Γκαρθία και τον Μπράμπετς να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα.

Στο 55′ εξαιρετική κίνηση από τον Ρώσο εξτρέμ του Άρη που έφερε την μπάλα στο αριστερό, σημαδεύοντας την δεξιά γωνία του Κοσέλεφ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα με τον Άρη να βρίσκει το γκολ που έψαχνε κάνοντας το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι κιτρινόμαυροι διπλασίασαν τα τέρματα. Με τη σέντρα ο Άρης έκλεψε τη μπάλα. Ο Μορόν έδωσε στον Μάνου Γκαρθία που έκανε ένα άπιαστο σουτ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 των γηπεδούχων.

Στο 59′ τρίτη επίθεση για τον Άρη, τρίτο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά. Σέντρα από τα αριστερά με τον Φαμπιάνο να παίρνει την πρώτη κεφαλιά προς τον Μπράμπετς ο οποίος έκανε το σουτ. Ο Κοσέλεφ έδιωξε τη μπάλα, ο Μπράμπετς και πάλι έγινε κάτοχος της και την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΓΚΟΛ

Ο Άρης παρά τα τρία γκολ που πέτυχε, δε σταμάτησε να προσπαθεί να πετύχει κι άλλο. Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και μάλιστα είχαν τις ευκαιρίες τους σε προσπάθειες των Φετφατζίδη και Σαβέριο.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Στο 89 η Λαμία μείωσε με τον 18χρονο Κοντονίκο που λίγο νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή.  Ο “μικρός” κυνήγησε τη φάση από κόντρα που έγινε, έβαλε ωραία το πλασέ και μείωσε στο σκορ.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Φαμπιάνο (79′ Ρόουζ)Μπράμπετς, Εμβοντό (64′ Βερστράτε), Νταρίντα, Γκαρθία (74′ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ (64′ Φετφατζίδης), Ανσαριφάρντ (46′ Σαβέριο), Μορόν

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (67′ Τζανδάρης), Σλίβκα (67′ Τόσιτς), Στάνκο (67′ Λέικ), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (67′ Σαντάνα), Μάλτσι (84′ Κοντονίκος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
VAR: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
AVAR: Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας – Λευκάδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χριστάκογλου Γεώργιος (Χαλκιδικής), Κομισοπούλου Γεωργία (Χανίων)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Πουλικίδης Κωνσταντίνος (Δράμας)

To Top