ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης-ανάλυση: Της… αμύνης τα παιδιά!

Ο Άρης πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία των τελευταίων ετών και αυτή του η επιτυχία έχει ως εφαλτήριο την άμυνά του. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια… παράδοξα που κρύβονται πίσω από τα εννέα (9) γκολ παθητικό μετά από 14 αγώνες.  

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της κατηγορίας, καθώς η εστία της έχει παραβιαστεί μόλις εννέα φορές σε 14 αγώνες. Τέσσερις περισσότερες σε σχέση με αυτή του πρωτοπόρου Ολυμπιακού ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 11 γκολ παθητικό (14 ματς) και ο Παναθηναϊκός με 12 (15 ματς).

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσίασε ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά που έχουν να κάνει με την αμυντική παρουσία του Άρη στη φετινή Super League:

– Οι «κίτρινοι» μετρούν 10 νίκες και από δύο (2) ισοπαλίες και ήττες, έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία τους σε εννέα περιπτώσεις. Και στις εννιά, πήραν παράλληλα και τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η δέκατη νίκη ήταν και η πρώτη χρονικά, όταν επικράτησαν στην πρεμιέρα της Super League με 3-1 της Λαμίας.

– Η οποία ουραγός Λαμία είναι μια… ιδιαίτερη περίπτωση. Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει σκοράρει τρεις φορές εις βάρος του Άρη, δηλαδή το 33,3% των τερμάτων που έχουν δεχθεί οι Θεσσαλονικείς! Η Λαμία που έχει τη χειρότερη επίθεση με επτά (7) γκολ ενεργητικό… Κοινώς, σημείωσε μόλις τέσσερα στα υπόλοιπα 10 ματς που έδωσε ως τώρα.

– Τα στατιστικά για την άμυνα του Άρη δε σταματούν εδώ. Σε τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που έχει δεχθεί γκολ, το «έπαθε» εις διπλούν: εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εντός έδρας ήττα 2-1 από τον Ολυμπιακό, εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με τον Ατρόμητο και εκτός έδρας ήττα 2-0 από τη Λαμία.

Στο πρώτο ημίχρονο έχουν σημειωθεί τα επτά (7) από τα εννέα γκολ που έχει δεχθεί ο Άρης και όλα (!) έχουν επιτευχθεί μέχρι το 51ο λεπτό, με πιο… αργοπορημένο αυτό του Χουάν Μουνίθ, στο 2-2 με τον Ατρόμητο.

– Δύο παίκτες έχουν πετύχει από δύο γκολ στον Άρη, οι Ανδρέας Μπουχαλάκης του Ολυμπιακού και Μπατσανά Αραμπούλι της Λαμίας.  

– Τέλος, τρία από τα εννέα γκολ που έχει δεχθεί ο Άρης έχουν προέλθει από το σημείο του πέναλτι: του Λαζάρ Ρόμανιτς στο 3-1 επί της Λαμίας, του Γιώργου Μανούσου στο 2-2 με τον Ατρόμητο και του Αραμπούλι στην ήττα 2-0 από τη Λαμία.

To Top