Άρης, Απόλλων και Ξάνθη προσέφυγαν στην Επιτροπή Εφέσεων!

Στην Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ προσέφυγαν τρεις ομάδες της Super League κατά της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού την προηγούμενη εβδομάδα για επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα.

Πρόκειται για τον Άρη και τον Απόλλωνα που υποβιβάζονται απευθείας στην Football League και για την Ξάνθη που θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον τρίτο της β’ κατηγορίας.

Όπως αναφέρει το sentragoal.gr: “Οι τρεις ομάδες ζητούν να μην ισχύσει η ολική επικύρωση αλλά η μερική για τις θέσεις 1-5 ώστε να διεξαχθούν τα play off.

H Ξάνθη στο Δ.Σ. της Super League ήταν η μία από τις δύο ομάδες που είχαν ζητήσει μερική επικύρωση (η άλλη ήταν ο Αστέρας Τρίπολης) ενώ ο Απόλλων Σμύρνης και ο Άρης απουσίαζαν.

O ΚΑΠ στο άρθρο 20, παράγραφος 3, αναφέρει ότι… «η μερική ή ολική επικύρωση κύρωση του παραπάνω βαθμολογικού πίνακα γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας με την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της διοργανώτριας ή της Ε.Π.Ο. (δηλ. Πειθαρχική Επιτροπή ή Επιτροπή Εφέσεων) προσφυγές ή ενστάσεις που επηρεάζουν τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων».

Να σημειωθεί ότι τέτοια εκκρεμοδικία δεν υπάρχει.”

Την Τετάρτη 7 Μαΐου θα συζητηθεί η προσφυγή των τριών συλλόγων από την ΕΠΟ.

Η υπόθεση βέβαια, έχει άμεση σχέση με την αποκάλυψη του PRESSARIS σύμφωνα με την οποία ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης– Ανακριτικού – Αθλητικός Εισαγγελέας, Χάρης Λακαφώσης περνάει σε πιο ουσιαστικές ενέργειες σε ότι αφορά το θέμα με τις πλαστές ενημερότητες και φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, σε άμεσες ενέργειες!

Με την έφεση τους, οι κίτρινοι, όπως και οι άλλες δυο ομάδες, εξαντλούν κάθε πιθανότητα-όπλο, σε περίπτωση που ανοίξει ο “φάκελος” των ενημεροτήτων και προκύψουν ευθύνες-κυρώσεις σε άλλες ΠΑΕ!

To Top